Iš 12 Lietuvos teatrų sudaryta krepšinio rinktinė į kovą leidosi pasitelkdama net 33 žaidėjus bei kiekviename iš trijų kėlinių vis ištraukdavo kozirį, kuris apsunkindavo žaidimą žalgiriečiams.

Štai kauniečių startiniam penketui: Jerome‘ui Randle’ui, Renaldui Seibučiui, Edgarui Ulanovui, Pauliui Jankūnui ir Martynui Sajui reikėjo žaisti vienoje rankoje laikant kiaušinį bei gintis nuo iš dangaus nusileidusio kaskadininko metimų.

Antro ketvirčio metu krepšinio profesionalams teko dar rimtesni teatralų paruošti išbandymai. Lietuvos čempionai į puolimą traukdavo esant visiškai prieblandai, o Lietuvos teatro rinktinė šou kūrė panaudodama dirbtinių eglių pulką bei griausmingai riaumojančių pjūklų griausmą.

Paskutiniame, trečiajame kėlinyje, teatralai kauniečius stabdė vėjo pliūpsniais, o likusias dvi minutes užvirė kova be taisyklių. Jos metu į aikštelę suplūdo visi šventės dalyviai, tarp kurių buvo ir pats „Žalgirio“ komandos vyr. treneris Šarūnas Jasikevičius.

Visgi, išsiaiškinti „Fortūnos“ nugalėtojų nepavyko ir, aukščiausias Kauno profesionalaus teatro apdovanojimas, priekiu atsisuko visiems nuotaikingą šventę kūrusiems personažams, kadangi švieslentė rodė lygų rezultatą 52:52.

Po renginio pakalbinta aktorė Eglė Jackaitė buvo sužavėta „Velykinės Žalgirteatrokiaušiados“ organizatorių sukurta atmosfera.

„Džiaugiuosi tokia gražia švente. Įspūdžių sotu, labai geros emocijos, smagu susitikti su kolegomis. Muzika, šokiai, teatralizuotas žaidimas. Tikrai ačiū organizatoriams, buvo išties gera“, – kalbėjo aktorė.

Paklausta apie įsimintiniausią vakaro epizodą E.Jackaitė atsakė iškart. „Kuomet rungtyniavo mano sūnus. Kai pasakiau, kad teks žaisti su žalgiriečiais, jis buvo tarsi devintam dangui. Manau, kad jam išties puikiai sekėsi“, – sūnaus pasirodymu džiaugėsi Eglė.

Pertraukų metų žiūrovai taip pat nenuobodžiavo. Tritaškių konkurse dalyvavusiam P.Jankūnui ir aktoriui Nerijui Gadliauskui, geriau žinomam Robertėlio vardu, krepšį atakuoti teko ne tik įprastu krepšinio kamuoliu, tačiau ir gėlių puokštėmis, žaisliniais pomidorais bei kiaušiniais. Tiesa, čia taip pat buvo užfiksuotos draugiškos lygiosios.

Tuo tarpu imituotame dėjimų konkurse triumfavo net kamuolio į rankas nepaėmęs Sakalas Uždavinys, antroje vietoje komisijos sprendimu liko žalgirietis Olivier Hanlanas.

Oro karaliaus titulą iškovojęs S.Uždavinys duodamas interviu nepraleido progos pajuokauti.

„Labiausiai įsiminė profesionalus mūsų žaidimas, manau, kad galėtume duoti į „skūrą“ bet kuriai rinktinei. Krepšinis vis dėl to yra kūryba, o šioje srityje, mes gerokai lenkiame žalgiriečius“, – geros nuotaikos nestokojo aktorius.

Geriausius Lietuvos teatro ir televizijos aktorius, režisierius su Tarptautine teatro diena muzikiniais pasirodymais sveikino Kauno „Ąžuolyno“ orkestras, dainininkai Vaida Genytė, Povilas Meškėla , Aleksandras Ivanauskas Fara ir Božolė choras. Sveikinimo žodį tarti atvyko pats Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, aistras kaitino žaviosios „Žalgirio“ šokėjos.

Gerą nuotaiką visos šventės metu palaikė Kauno „Žalgirio“ gerbėjų publikai puikiai pažįstamas aktorius Andrius Žiurauskas, kartu su kolegomis šokėjų dvikovoje pademonstravęs ir plastinių judesių arsenalą.

Žalgiriečių ir aktorių krepšinio rungtynės prieš keletą dešimtmečių Laikinojoje sostinėje sutraukdavo didžiules minias, tačiau graži tradicija kurį laiką buvo nutrūkusi. Prieš du metus ji buvo atgaivinta „Žalgirio“ arenoje, o praėjusiais metais šventė trumpam sugrįžo į legendinę Kauno sporto halę.

Tarptautinė teatro diena kasmet minima kovo 27 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)