Sekmadienio VTB Jungtinės lygos rungtynėse trenerio Vladimiro Anciferovičiaus asistentu tapusiam G. Einikiui teko susidurti su ilgus metus ir komandos draugu, ir varžovu buvusiu Jevgenijumi Pašutinu, dabar dirbančiu Kazanės „Uniks“ vyriausiuoju treneriu.

Kadangi G. Einikis ir J. Pašutinas kadaise kartu žaidė „Avtodor“ gretose, šias rungtynes Saratovo žiniasklaida nušvietė kaip „legendų akistatą“. Tuo metu Kazanės „Uniks“ prieš susitikimą traukė per dantį G. Einikio gelbėtoju tapti nusprendusį verslininką Vladimirą Rodionovą – „vykstame į svečius pas krepšinio Žirinovskį“, šmaikštavo rusai, omenyje turėdami skambiais pareiškimais ir neprognozuojamu elgesiu garsėjantį rusų politiką V. Žirinovskį.

Nepaisant visų skambių afišų, intrigos rungtynėse nebuvo – be Artūro Milaknio „Uniks“ nušlavė varžovus 97:70. Visgi J. Pašutinas po rungtynių negalėjo nesusilaikyti nepakomentavęs permainų „Avtodor“ šrenerių štabe.

„G. Einikis – tai legenda, nuostabus žmogus ir puikus žaidėjas. Savo žaidimo „Avtodor“ laikais Gintaras buvo lyg mašina visų rungtynių metu, jo sustabdyti negalėjo niekas“, – kalbėjo J. Pašutinas, su lietuviu Saratove rungtyniavęs 1995-1999 m.

Tuo metu „Uniks“ trenerio brolis – praeityje taip pat garsus krepšininkas Zacharas Pašutinas, žiniasklaidoje pasidalijo kiek kitokiu prisiminimu apie „Saratovo legendą“.

Kalbėdamas apie savo karjerą ir metus, kartu su G. Einikiu praleistus V. Rodionovo valdomoje komandoje, 41-erių rusas kvatojosi.

„Taip, Saratovas garsėjo incidentais, tačiau asmeniškai man nieko rimtesnio nenutiko. Visgi buvo visko – Viktorui Chriapai po langais tiesiog išrinko „Žigulių“ markės automobilį, o štai G. Einikį apgavo keičiant valiutą, – pasakojo šiuo metu Sankt Peterburgo „Spartak“ klube dirbantis rusas. – Tuomet valiutą keisdavo iš rankų. Einikis davė 100 dolerių, o vaikinas jam – toli gražu nepakankamą sumą rubliais. Ir pradėjo bėgti. Tačiau Einikis jį pasivijo, kaip reikalas davė pylos ir pinigus atsiėmė.“

Primename, kad visai neseniai savo prisiminimais apie G. Einikį dalijosi ir Rusijos krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu tapęs Sergejus Bazarevičius, prisiminęs, kaip po olimpinio atrankos turnyro Badalonoje 1992-aisiais G. Einikis naktiniame turguje vartė stalus ir kartu su Šarūnu Marčiulioniu atsidūrė policijoje.

Apskritai praeityje vienas geriausių Lietuvos krepšininkų pastaruosius penkerius metus dažniausiai ir pasižymėdavo skandalais, susijusiais su policija. Klaipėdoje krepšininkas ne sykį buvo įkliuvęs neblaivus, kėlė triukšmą viešose vietose ir nuolat konfliktavo su savo žmona Jurgita.

208 cm ūgio kretingiškis profesionalo karjerą pradėjo 1987 metais legendiniame Kauno „Žalgiryje“ ir spėjo paklajoti po Rusiją, Lenkiją, Ispaniją ir Čekiją, o paskutinius profesionalo metus (2010) praleido NKL čempionate rungtyniaujančiame Palangos „Naglio-Adakrio“ klube. G. Einikis 5 kartus yra tapęs LKL čempionu, o su Lietuvos rinktine Barselonoje (1992), Atlantoje (1996) ir Sidnėjuje (2000) pasidabino olimpiniu bronzos medaliu.

„Avtodor“ ir „Uniks“ mačo momentai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)