Ant scenos žengęs A. Orlauskas iš karto nusprendė čiupti jautį už ragų ir ėmė pokštauti apie Lietuvoje populiariausią sporto šaką krepšinį. Taikinyje atsidūrė krepšininkų barzdos. Tiksliau, pasak A. Orlausko, kartais ne ten auginamos barzdos.

„Turbūt didžiausias reiškinys praėjusiais metais buvo barzdos – sportininkai ėmė auginti barzdas. Vieniems jos nešė sėkmę, kitiems – nelabai. Sakykim, Jonas Valančiūnas užsiaugino barzdą ir pelnė rekordinį kontraktą – 64 mln. dolerių. Kitas „centro“ puolėjas Antanas Kavaliauskas irgi užsiaugino barzdą, bet NBA kontrakto nepelnė. Gal, sakau, ne tokią barzdą ar ne ten užsiaugino?“, – nuo vienos iš prestižiškiausių scenų Lietuvoje rėžė A. Orlauskas, privertęs suglumti ne vieną renginio dalyvį.

Pažymėtina, kad A. Kavaliausko salėje nebuvo. Lygiai taip, kaip ir šiuo metu Dakaro ralyje dalyvaujančio lenktynininko Benedikto Vanago, kuriam taip pat kliuvo nuo A. Orlausko.

„Lenktynininkas Vanagas – su barzda, bet dėl to greičiau važiuoti nepradėjo. Tačiau sudomino karvę, kuri, pamačiusi tokį grožį, tiesiog užlipo ant automobilio“, – šmaikštauti bandė legendinio „Šou bulvaro“ žvaigždė.

Pajuokavimų būta ir daugiau. Štai keletas iš jų:

„Krepšinis – mūsų antroji religija, ir matyt todėl krepšinį komentuoja kunigų seminarijos nebaigęs Linas Kunigėlis.“

Arvydas Sabonis irgi užsiaugino barzdą ir netikėtai gavo apdovanojimą už viso gyvenimo nuopelnus. Ir knygą apie jį parašė – 272 puslapių. Tiesa, apie Šarūną Jasikevičių irgi knygą parašė, bet tik 208 puslapių. Nes Šaras be barzdos.“

„Dar vienas buvęs garsus sportininkas, buvęs pokerio žaidėjas, užsiaugino barzdą su viltimi, kad pokerį įtrauks į olimpinių žaidynių programą. Tuomet jis, turėdamas dvi pilietybes, galės iš karto žaisti už dvi komandas. Manau, supratot apie ką kalbu.“

„Visgi barzda nebūtinai atneša sėkmę. Jeigu jos neaugini, gali susilaukti ir nemalonumų. Pavyzdžiui, FIFA prezidentas Blatteris ar jo kolega Plattini. Išlėkė su skambučiais. Bet jų konkurentas šeichas Ali bin Husseinas, ar kaip ten jį – su barzda. Ir jau sako, kad turi visus šansus tapti FIFA prezidentu. Beje, jei pastebėjote, mūsų futbole nedaug barzdotų.“

Savo pasirodyme A. Orlauskas nusprendė įgelti ir žiniasklaidos atstovams.

„Štai pilna salė čempionų, nugalėtojų, įvairių sporto šakų atstovų. O mūsų sporto žurnalistai per sporto žinias rodo NHL ir NBA. Ar jie nemato visų šitų žmonių?“, – klausė jis, taip sulaukdamas gana audringos susirinkusiųjų reakcijos.

Ar A. Orlauskui ir jo stiliaus humorui – vieta prestižiniame sporto renginyje ant operos teatro scenos, spręsti paliekame jums.

Geriausių sportininkų apdovanojimų ceremonijos vaizdo įrašas (A. Orlausko pasirodymas – nuo 46 min.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (308)