„Tete-a-Tete Casino-LKL“ rungtyniaujantys krepšininkai beveik vienbalsiai sutarė, kad skaniausi Kūčių vakaro patiekalai – kūčiukai, kisielius ir silkė.

„Pyragėliai su grybais ir žinoma kisielius, ne Laimonas aišku, bet vis tiek (Laimonas Kisielius, „Vytauto“ krepšininkas – red. pastaba), – šypsodamasis teigė Žygimantas Skučas.

Krepšininkai Kūčių vakarą stengiasi praleisti kartu su šeima ir artimiausias žmonėmis, o Kalėdų rytą kai kurie miega iki pietų, kol sulaukia raginimų keltis.

„Mama ir sesuo ryte važiuoja į bažnyčią, o aš miegu lovoje ir kai jos grįžta mane su šakele pašventina ir ragina jau keltis“, – pasakojo „Lietkabelio“ puolėjas Arnas Labuckas.

Žaidėjai teigia, kad dar laikosi ir tam tikrų tradicijų, kurias bando išlaikyti močiutės ir Kūčių vakarą traukia šiaudus, šaukia šunis ir buriasi.

„Kai visi susėdame prie Kūčių stalo, traukiame šiaudus, tetos dar eidavo į lauką ir šaukdavo bei klausydavo iš kurios pusės šunys loja, tų tradicijų ir ritualų tikrai būdavo daug. Kai kurie dar išlikę ir dabar“, – teigė „Juventus“ krepšininkas Arminas Urbutis.