Ilgametis Argentinos nacionalinės rinktinės vedlys taip pat yra treniravęs tokius Europos grandus kaip Madrido „Real“, Vitorijos „Tau“, Alikantės „Lucentum“ ir kt.

„Ilgai nedvejodamas priėmiau šį pasiūlymą. Joks klubas Europoje šią vasarą nebuvo pasiūlęs tokių sąlygų, kokias pasiūlė Argentinoje. Esu labai patenkintas galimybe išbandyti jėgas pajėgioje Argentinos lygoje“, - neslėpė vidurio puolėjas iš Lietuvos.

Ko gero, pirmu lietuviu profesionalu krepšininku Argentinoje tapsiantis T. Lydeka žaidė beveik visose stipriausiose Europos krepšinio lygose. Be Graikijos, Italijos ir Rusijos nacionalinių čempionatų vidurio puolėjas taip pat rungtyniavo Eurolygos ir Europos taurės turnyruose, Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos nacionaliniuose čempionatuose. Praėjusiame sezone druskininkietis atstovavo Sopoto „Trefl Sopot“ klubui Lenkijoje, kur vidutiniškai per 25 minutes pelnydavo po 11,3 taško, atkovodavo po 6,4 kamuolio ir rinkdavo po 15,4 efektyvumo balo. Puolėjas dvitaškius metė 65 proc., o baudas – 80 proc. taiklumu.

„Nemažai konsultavomės su Argentinos krepšinį pažįstančiais krepšinio specialistais ir džiaugiamės, priėmę sprendimą vykti į Argentiną. Sunku buvo atsisakyti vieno žymiausių Argentinos trenerių J. C. Lamaso kvietimo prisijungti prie šio naujo ambicingo projekto. Taip pat norėčiau padėkoti dabartiniam Vilniaus „Lietuvos ryto“ vyriausiajam treneriui Marcelo Nicola už suteiktą informaciją apie Buenos Aires ir Argentinos krepšinio lygą“, - teigė žaidėjui atstovaujančios krepšinio agentūros „East Players“ vadovas.

„East Players“ agentūra taip pat atstovauja tokiems krepšininkams kaip Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“, NBA), Artiomas Parachovskis (Kazanės UNIKS, Rusija), Ovidijus Galdikas, Rokas Gadiliauskas (Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“, Ispanija), Eimantas Bendžius (Obradoiro „Rio Natura Monbus“, Ispanija), Tomas Balčiūnas (FCB „Barcelona“, Ispanija), Benas Veikalas (Avellino „Sidigas“, Italija), Martynas Varnas, Laurynas Birutis, Martynas Echodas (visi Kauno „Žalgiris“, Lietuva), Ovidijus Varanauskas (Varezės „OpenjobMetis“, Italija), Tyleris Honeycuttas (Maskvos srities „Chimki“, Rusija), Jordanas Hamiltonas (Volgogrado „Krasnyj Oktiabr“, Rusija) ir kt.