Septintą vietą reguliariajame NBA sezone užėmę Luizianos valstijos atstovai namuose 106:110 (34:26, 16:34, 26:26, 30:27) neatsilakė prieš Los Andželo „Lakers“, bet turės dar vieną šansą.

Abi komandos permainingose rungtynėse ir iššvaistė, ir panaikino dviženklius skirtumus, o viskas sprendėsi paskutinėmis minutėmis.

Žvėriškai savo debiutiniame įkrintamųjų mače žaidęs Zionas Williamsonas suvertė net 40 taškų (17/26 dvitaškių, 6/9 baudos) ir nusiėmė 11 atšokusių kamuolių bei likus žaist kiek daugiau nei 3 min. išlygino rezultatą (95:95), tačiau susižeidė, metė rankšluoštį į žemę ir iškart po šio epizodo išžingsniavo į rūbinę bei ant parketo taip ir nebegrįžo.

Tuo pasinaudoję kaliforniečiai vėl išsiveržė į priekį ir sėkmingai baudas lemiamu metu realizavęs Anthony Davisas užtikrino brangią jiems pergalę.


„Lakers“ ketvirtfinalyje susikaus su dabartiniais čempionais Denverio „Nuggets“ ir dukart NBA lygos MVP Nikola Jokičiumi, kurie šiemet Vakaruose liko antri. Tai bus praėjusio sezono konferencijos finalo, kurį sausu rezultatu 4:0 laimėjo Kolorado komanda, pakartojimas.

Savo ruožtu net ir patyrę skaudžią nesėkmę „Pelikanai“ dar turės progą pakovoti dėl paskutinės akrintamųjų pozicijos su Sakramento „Kings“, kurie pranoko San Fransisko „Golden State Warriors“.

Paskutinį bilietą į atkrintamąsias sučiupsianti Vakarų komanda pirmajame jų rate iki keturių pergalių grumsis su pajėgiausia Vakarų konferencijos ekipa Oklahomos Sičio „Thunder“.

Jonas Valančiūnas šeimininkams per 20 min. atnešė 4 taškus (1/6, 0/1, 2/2 baudos), 10 atkovotų kamuolių ir 1 rezulatyvų perdavimą.

Nugalėtojams LeBronas Jamesas parūpino 23 (6/20, 9 atk. kam., 9 rez. perd.), D'Angelo Russellas – 21 (5/11 tritaškiai), o Anthony Davisas – 20 taškų (15 atk. kam.).

Įdomu, kad įkrintamųjų batalijose „Pelicans“ dalyvauja jau trečią sezoną iš eilės. Prieš tai vienas jų bandymas buvo sėkmingas (2022 m.), o kitas – ne (2023 m.).

Rytuose per įkrintamąsias į pirmąjį aštuonetą bandys prasimušti Filadelfijos „76ers“, Majamio „Heat“, Čikagos „Bulls“ ir Atlantos „Hawks“.

Abiejose konferencijose jau žinoma daugiau nei pusė ketvirtfinalio porų: Milvokio „Bucks“ galynėsis su Indianos „Pacers“, Klivlando „Cavaliers“ – su Orlando „Magic“, „Nuggets“ – su „Lakers“, Minesotos „Timberwolves“ – su Finikso „Suns“, o Los Andželo „Clippers“ – su Dalaso „Mavericks“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją