Po reguliaraus sezono antrą vietą Rytų konferencijoje užėmę Joe Mazzullos auklėtiniai konferencijos finale startavo trimis pralaimėjimais paeiliui. Tačiau ketvirtose rungtynėse Keltai Majamyje atsitiesė 116:99 – ir tokiu būdu pradėjo neįmanomą misiją – laimėti atkrintamųjų varžybų seriją atsiliekant 0-3.


Penktose serijos rungtynėse Bostone „Celtics“ triumfavo 110:97, bet Majamyje juos nuo pralaimėjimo skyrė vos kelios dešimtosios sekundės dalys. Beveik visas rungtynes pirmavę svečiai iš Bostono ketvirtame kėlinyje sužaidus 7 minutes turėjo 10 taškų persvarą (98:88), tačiau iki rungtynių pabaigos likus 3 sekundėms „Heat“ lyderis Jimmy Butleris realizavo tris baudų metimus ir išvedė į priekį Majamio ekipą (103:102).

Po minutės pertraukėlės svečių komandos gynėjas Marcusas Smartas nepataikė tolimo metimo, bet prie atšokusio kamuolio atskriejęs Derrickas White‘as aidint finalinei rungtynių sirenai pelnė pergalingą dvitaškį.


„Celtics“ tapo tik ketvirta NBA komanda, kuriai pavyko išlyginti serijos iki keturių pergalių santykį startavus joje trimis pralaimėjimais. 1951 metais tai NBA finale padarė Niujorko „Knicks“, 1994 metais – Denverio „Nuggets“ (antrame atkrintamųjų varžybų etape), o 2003 metais tokį pasiekimą pirmame etape užfiksavo Portlando „Trail Blazers“ su Arvydu Saboniu. Tiesa, septintąsias serijų rungtynes šios komandos pralaimėjo.

Visgi „Celtics“ paskutines serijos rungtynes naktį iš pirmadienio į antradienį žais savo arenoje, tad jų šansai palikti NBA istorijos metraštyje naują įrašą yra didesni. Be to, praėjusiame sezone „Celtics“ ir „Heat“ poroje Rytų konferencijos finale nugalėtojas taip pat paaiškėjo tik septintose rungtynėse – ir tai buvo Bostono komanda.

„Tikėjimas. Meilė. Komandiškumas. Fiziškumas. Pasitikėjimas. Viltis, – po rungtynių pagrindinius pergalės argumentus išvardino „Celtics“ treneris J. Mazzulla. – Tai yra svarbiausia. Tačiau viskas prasideda persirengimo kambaryje. Krepšininkai turėjo galimybę pasirinkti ir jie pasirinko tikėti savimi ir vieni kitais.“

Nugalėtojams Jasonas Tattumas pelnė 31 tašką (8/14 dvit., 0/8 trit., 15/15 baud.), atkovojo 12 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.


26 taškus pelnė Jaylenas Brownas, 21 pridėjo M. Smartas.

„Heat“ gretose pasižymėjo 24 taškus surinkęs J. Butleris, tačiau tikslą pasiekė tik 5 iš 21 jo metimo (3/17 dvit., 2/4 trit.), o pusę savo taškų jis surinko nuo baudų metimų linijos (12/14 baud.). Tiesa, 33-ejų krepšininkas atkovojo 11 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.


21 tašką pelnė Calebas Martinas, 15 pridėjo po vienerių praleistų rungtynių sugrįžęs Gabe'as Vincentas.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas (12 atk. kam., 5 rez. perd.) 31, Jaylenas Brownas 26 (10 atk. kam.), Marcusas Smartas 21, Derrickas White‘as 11, Robertas Williamsas III 10.

„Heat“: Jimmy Butleris (11 atk. kam., 8 rez. perd.) 24, Calebas Martinas (15 atk. kam.) 21, Gabe'as Vincentas 15, Duncanas Robinsonas 13, Bamas Adebayo (13 atk. kam., 5 rez. perd.) 11, Maxas Strusas 10.

Bostono ir Majamio serijos nugalėtojų didžiajame NBA finale laukia Vakarų konferencijos laimėtojai Denverio „Nuggets“, kurie 4-0 susitvarkė su Los Andželo „Lakers“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją