NBA Vakarų konferencijos finalo ketvirtose rungtynėse pirmadienį naktį Denverio „Nuggets“ po permainingos kovos 113:111 (34:28, 39:30, 16:30, 22:19) pranoko Los Andželo „Lakers“ ekipą ir seriją iki 4-ių pergalių laimėjo „sausu“ rezultatu 4-0.

„Lakers“ gretose 38-erių L. Jamesas žaidė be poilsio – 48 minutes, surinko 40 taškų (11/18 dvit., 4/7 trit., 6/7 baud.), atkovojo 10 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, puolėjas galėjo išgelbėti komandą nuo pralaimėjimo, tačiau paskutinę minutę jam nepavyko pasižymėti: vienas metimas likus 26 sek. skriejo pro šalį, antrą paskutinę sekundę blokavo Aaronas Gordonas.

Po dvikovos Karalius neturėjo sprendimo dėl kito sezono ir neatmetė galimybės baigti karjerą. „Turiu gerai pagalvoti“, – apie galimybę žaisti kitame sezone kalbėjo L. Jamesas.

„Teigėte, jog turite gerai pagalvoti dėl kitų metų, kas nulemtų jūsų sprendimą?“, – spaudos konferencijoje klausė ESPN žurnalistas.

„Noras toliau žaisti“, – kalbėjo L. Jamesas.

„Ar norėtumėte baigti karjerą?“, – tęsėsi klausimų serija.

„Turiu apie tai pagalvoti“, – pridūrė L. Jamesas.

„Kalbėjomės su AD (Anthony Davisu) rūbinėje, priėjome prie vieningos nuomonės, kad tai viena geriausių komandų, jei ne pati geriausia, su kuria teko žaisti atkrintamosiose per ketverius metus“, – apie „Nuggets“ pajėgas kalbėjo L. Jamesas.

„Tiesiog gerai sustyguota, gerai sukomplektuota komanda. Jie gali pelnyti taškus, pataikyti iš toli, geba organizuoti žaidimą, yra sumanūs, turi ūgio, ilgą atsarginių suolelį.

Galiausiai turi Jokičių, kuris ne tik aukštas, bet ir protingas, prieš jį negali padaryti daug klaidų“, – kalbėjo „Lakers“ lyderis.

„Nuggets“ pirmą kartą serijoje įveikė „Lakers“ ekipą per 8-is susitikimus atkrintamosiose ir pirmą kartą klubo istorijoje turi galimybę kovoti dėl NBA žiedų.

„Tos paskutinės sekundės, kuomet kamuolys buvo L. Jameso rankose, virto amžinybe“, – prisipažino Denverio ekipos strategas Michaelis Malone'as.

„Kai nuskambėjo finalinė sirena, sekundę atrodė, kad tai siurrealu. Negalėčiau labiau didžiuotis savo komanda“, – tęsė M. Malone'as.

NBA finale „Nuggets“, kurios administracijoje dirba ir du lietuviai – Martynas Pocius ir Tomas Balčėtis, laukia Rytų konferencijos finalo nugalėtojas, kuriame kaunasi Majamio „Heat“ ir Bostono „Celtics“ ekipos. Čia Majamio klubas priekyje 3-0.

Nikola Jokičius, LeBronas Jamesas
Nikola Jokičius, LeBronas Jamesas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją