D. Sabonis išrinktas į trečiąją simbolinę geriausių NBA krepšininkų komandą. To nėra pasiekęs nė vienas Lietuvos krepšininkas.

Kartu į trečiąją simbolinę komandą pateko ir lietuvio bendraklubis De'Aronas Foxas. Jie tapo pirmuoju į geriausių NBA žaidėjų simbolinį penketą išrinktu duetu Sakramento „Kings“ istorijoje.

D. Foxas ir D. Sabonis prisijungė prie Portlando „Trail Blazers“ žvaigždės Damiano Lillardo, Los Andželo „Lakers“ legendos LeBrono Jameso, kuris jau 19 kartų buvo išrinktas į simbolinį penketą ir pratęsė savo rekordą, bei Niujorko „Knicks“ komandos lyderio Juliuso Randle'o.

„Kings“ šį sezoną pirmą kartą nuo 2006 metų pateko į NBA atkrintamąsias, o klubo lyderiai nėra vieninteliai sulaukę pripažinimo. Mike'as Brownas sulaukė NBA metų trenerio apdovanojimo, o Monte McNairas pripažintas metų vadovu.

Naujai karūnuotas NBA MVP Joelis Embiidas yra pagrindinis veidas pirmajame NBA simboliniame penkete. Kartu su juo į pirmąjį penketą pateko Jaysonas Tatumas, Giannis Antetokounmpo, Luka Dončičius ir Shai Gilgeousas-Alexanderis.

Į antrąjį penketą išrinkti Nikola Jokičius, Jimmy Butleris, Jaylenas Brownas, Stephenas Curry ir Donovanas Mitchellas.

Šiemet į simbolinius NBA geriausių žaidėjų penketus nepateko šios pernai jose buvusios žvaigždės: Devinas Bookeris, Ja Morantas, Kevinas Durantas, DeMaras DeRozanas, Karlas-Anthony Townsas, Chrisas Paulas, Trae Youngas ir Pascalis Siakamas. Į penketus nepateko ir tokios žvaigždės kaip Anthony Davisas, Lauri Markkanenas, Anthony Edwardsas, Bamas Adebayo ar Trae Youngas.

Geriausius NBA sezono krepšininkus išrinko 100 NBA žurnalistų ir transliuotojų komisija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)