Kaip ir prognozuota, šiemet laurus nuskynė Filadelfijos „76-ers“ flagmanas Joelis Embiidas.

Kamerūnietis tapo vos antruoju krepšininku iš Afrikos žemyno, laimėjusiu šį prestižinį apdovanojimą. Prieš tai, 1994 metais, triumfavo Hakeemas Olajuwonas, kilęs iš Nigerijos.


Joelis – taip pat tik antrasis šį prizą šiame amžiuje iškovojęs „76-ers“ atstovas istorijoje. 2001-ieji buvo legendinio Alleno Iversono metai. Gerokai anksčiau savo šlovės valandas turėjo Wiltas Chamberlainas (1966-1968 m.), Juliusas Ervingas (1981 m.) ir Mosesas Malone'as (1983 m.).

Vidutiniškai net po 33,1 taško rinkęs ir rezultatyviausiu reguliariojo sezono žaidėju tapęs J. Embiidas su 915 balsų šįkart pranoko abu pastarųjų ketverių metų laureatus – Nikolą Jokičių (674 balsai) iš Denverio „Nuggets“ ir Giannį Antetokounmpo (606 balsai) iš Milvokio „Bucks“.

Beje, jau antrus metus iš eilės pirmame MVP rinkimų trejetuke neatsirado vietos amerikiečiams.

Apskritai paskutinį sykį JAV atstovas MVP statulėlę į viršų kėlė 2018-aisiai. Tuomet tai padarė Jamesas Hardenas.


Ketvirtas šiemet finišavo Bostono „Celtics“ vedlys Jaysonas Tatumas (280 balsų), penktas Oklohomos Sičio „Thunder“ varikliukas Shai'us Gilgeousas-Alexanderis (46), o šeštas – Klivlando „Cavaliers“ lyderis Donovanas Mitchellas (30).

Istoriškai aukštą, septintą, vietė užėmė Domantas Sabonis (27 balsai) iš Sakramento „Kings“.

Gražus ir simboliškas sutapimas, kad Domui atiteko lygiai tiek balsų, kiek šiandien sukako metų – jis švenčia savo 27-ąjį gimtadienį.

Lietuvis sau už nugaros paliko tokias superžvaigždes kaip Luką Dončičių (10 balsų), Stepheną Curry (5), Jimmy Butlerį (3), De'Aaroną Foxą (2), Jaleną Brunsoną (1) ir Ją Morantą (1). Iš viso balsų sulaukė tik trylika NBA krepšininkų.

D. Sabonis gavo vieną ketvirtos vietos įvertinimą ir 24-is – penktos.

Septinta pozicija – aukščiausia, kurią kada nors yra pasiekęs Lietuvos atstovas.

1999 m. Portlando „Trail Blazers“ garbę gynęs Domanto tėtis Arvydas surinko tris žurnalistų balsus ir bendroje MVP kandidatų įskaitoje kartu su H. Olajuwonu pasidalino 13 vietą. Tada nugalėjo Jutos „Jazz“ raumenų kalnas Karlas Malone'as.

Trečią kartą karjeroje į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes patekęs D. Sabonis šį sezoną lygoje vidutiniškai rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Pagal pataikymą iš žaidimo Domas buvo dešimtas visoje lygoje (61,5 proc.), o pagal kovą dėl atšokusių kamuolių – apskritai pirmas.

Jo ir D. Foxo tandemas po 16 metų pertraukos grąžino „Kings“ į NBA atkrintamųjų varžybų žemėlapį.

„Karaliai“ Vakarų konferencijos ketvirtfinalio serijoje tik po atkaklios kovos 3-4 nusileido esamiems čempionams San Fransisko „Golden State Warriors“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)