Po reguliarių kovų trečią vietą Vakarų konferencijoje užėmęs Sakramento „Kings“ klubas įgyto namų aikštės pranašumo neapgynė ir ketvirtfinalyje apmaudžiai 3-4 krito prieš vis dar esamus lygos čempionus San Fransisko „Golden State Warriors“.

Net 16 metų be atkrintamųjų varžybų besitęsusią sausrą nutraukę „Karaliai“ lemiamame mūšyje nesugebėjo pažaboti įsiliepsnojusio ir lygiai pusšimtį taškų įžiebusio Stepheno Curry – 100:120.

Atvėsus aistroms ir kiek apslopus pralaimėjimo kartėliui pagrindiniai „Kings“ vedliai sudalyvavo paskutinėje sezono spaudos konferencijoje ir pasidalino savo mintimis.

„Visa ta kelionė nuo pat mano atvykimo čia buvo neįtikėtina. Mes vėl pažymėjome Sakramentą NBA žemėlapyje, vis daugiau žmonių žiūrėjo ir kalbėjo apie mus – „Kings“, miestą, fanus. Tai nuostabiausias dalykas iš visų.

Manau, kad sezonui įsibėgėjant mes jautėmės vis geriau ir dar labiau pažinome vieni kitus, kiekvieno žaidimo ypatumus – kas ką mėgsta ir kas ko ne. Pradėti kitą sezoną žinant visa tai ir patobulinus kai kuriuos dalykus vasarą bus labai naudinga“, – kalbėjo Domantas.

Žurnalistams pasiteiravus, kuriuos žaidimo komponentus sieks labiausiai pagerinti, lietuvis jų paminėjo ne vieną.

„Akivaizdu, kad man reikia padirbėti su metimu, turiu įgyti pasitikėjimo atakuoti krepšį. Jei „Warriors“ būtų gerbę mano metimą, būtume galėję žaisti taip, kaip visą sezoną prieš tai, o dabar jų dideli žmonės tiesiog atsitraukdavo nuo manęs.

Kitas dalykas – gynyba. Privalau įgyti gerą sportinę formą, kad atsilaikyčiau gindamasis. Taip pat turiu dar labiau pagerinti chemiją su mūsų snaiperiais ir geriau skaityti situacijas bei opcijas puolime“, – dėstė jis.

Vidurio puolėjas sulaukė ir klausimo apie Draymondo Greeno pasiskundimą, kad po septintojo mačo neištiesė ir nepaspaudė GSW atstovams rankos bei nepasveikino nugalėtojų, dėl ko neva prarado pastarųjų pagarbą.

„Turiu omenyje, aš nežinau... Po rungtynių, žinote... Aš nė nežinau, kaip atsakyti į tai“, – kiek sutrikęs žodžius vėlė jis.

Nepaisant prieš keturis mėnesius diagnozuoto avulsinio dešiniojo nykščio lūžio, D. Sabonis tęsė sezoną ir demonstravo puikų žaidimą.

Šiemet jis vidutiniškai rinko po 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo. Pagal pataikymą iš žaidimo Domas buvo dešimtas visoje lygoje (61,5 proc.), o pagal kovą dėl atšokusių kamuolių – apskritai pirmas.


Komentuodamas savo vasaros planus ir galimą operaciją, kurią kovų įkarštyje atidėjo, aukštaūgis siūlė žinių dar šiek tiek palaukti.

„Tuoj susitiksiu su gydytojais, atliksime patikrą ir žiūrėsime, kokie bus kiti žingsniai, kad būčiau sveikas. Aš niekada neatsipalaiduoju vasarą ir nekantrauju grįžti į treniruočių salę bei pradėti pasiruošimą.

Viskas priklauso nuo to, kaip praeis tas susitikimas ir reikės ar ne operacijos. Gal jos ir nereikės, bet turėsiu ilsėtis, o gal operacija ir bus reikalinga, tuomet lauktų ir kelių savaičių reabilitacija. Aš artimiausiu metu sužinosiu daugiau“, – teigė jis.

„Didžiuojuosi tuo, ką šį sezoną mums pavyko pasiekti. Buvome arti to, kad žengtume į kitą etapą. Turime panaudoti tai kaip motyvaciją ir toliau lipdyti komandą. Visą sezoną turėjome smagų laiką kartu su savo fanais, jų palaikymo padedami šiemet turėjome progą pasiekti kažką įspūdingo.

Tikrai skaudu, kad nepavyko. Pasiekėme daug, bet tai yra tik pirmas žingsnis. Mūsų dar laukia geri dalykai ateityje. Turime išnaudoti šį dabartinį jausmą, kurį išgyvename, nukreipti jį į šią vasarą ir kitą sezoną sugrįžti stipresni“, – pridūrė D. Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)