„Karaliai“ tiksint paskutinėms sekundėms galėjo išplėšti pergalę, bet De'Aaronas Foxas buvo apspistas dviejų varžovų, o kamuolį iš jo gavęs Harrisonas Barnesas laisvas prametė tritaškį.

Tokiu būdu intriguojančios serijos iki keturių pergalių rezultatas tapo lygus – 2:2. Abi komandos po du kartus laimėjo prie savų fanų.

Į „Warriors“ gretas po suspendavimo grįžęs Draymondas Greenas pats pasiprašė rungtynes pradėti nuo atsarginių žaidėjų suolo (pirmą kartą per 9-erius pastaruosius metus), nes ir be jo likusi komanda trečiame mače atrodė labai gerai bei triumfavo 114:97.

Tiesa, šį kartą žibėjo ir pats D. Greenas, jau pirmame epizode po to, kai pasirodė ant parketo, pirštais grybštelėjęs Keeganui Murray'ui per veidą, o netrukus dėl šio veiksmo ir susiginčijęs su D. Foxu bei užsidirbęs techninę pražangą.


Vėliau kiek apsiraminęs Draymondas užsiėmė naudingesniais darbais ir finišavo būdamas netoli trigubo dublio – 12 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 7 rezultatyvių perdavimų.

Be to, po didžiosios pertraukos jis ėmėsi ir to paties D. Foxo priežiūros. Nors šis vis tiek sušveitė 38 taškus (21 sumetė per pirmus du kėlinius), paskutiniai juokėsi būtent šeimininkai, o D. Greenas vienoje iš kertinių atakų dar ir blokavo Domanto Sabonio bandymą iš po krepšio.

Po mačo „Warriors“ treneriai ir žvaigždės šlovino Draymondo įtaką aikštelėje.

„Jis – nesavanaudis žaidėja. Draymondas yra nugalėtojas. Jis suprato, kad praėjusiame mače mums puikiai klojosi puolimas su keturiais gynėjais aikštėje. Tai, kad jis ir Kevonas Looney dalinasi minutes, mums labai padeda, nes su jais mūsų žaidimas būna panašus. Tai leido mums pasiekti savo tikslą, todėl Draymondas ir yra čempionas“, – tvirtino Klay'us Thompsonas.

„Jis buvo monstras gynyboje, užkamšė daugumą skylių ir suteikė mums galimybę laimėti tokios svarbos rungtynes. Būtent taip mes ir turime žaisti. Kiekvienas žaidėjas turi daryti tai, kas iš jo prašoma. Tai vienintelis būdas, kaip mes galime išgyventi šią seriją ir šiemet nuveikti šį tą ypatingo“, – antrino Stephenas Curry.

„Manęs jis nenustebino, nes žinau, kad viskas, ko nori Draymondas, yra laimėti. Visos jo emocijos ir aistros bei visi tie dalykėliai su oponentais ar teisėjais kyla iš begalinio jo troškimo konkuruoti. Jis – vienas gudriausių žaidėjų, šalia kurių aš esu buvęs“, – savo auklėtinį gyrė Steve'as Kerras.

„Kariams“ pavyko pažaboti ir D. Sabonį, pasitenkinusį 14 taškų, 7 sugriebtais kamuoliais ir 8 rezultatyviais perdavimais. Lietuvis vėl liko be dvigubo dublio, pirmą kartą šioje serijoje neatliko nė vieno baudos metimo ir vengė žiūrėti į krepšį iš toliau, net ir varžovams demonstratyviai neartėjant prie jo.

Tai ir ne tik tai užkliuvo vienam iš daugiamilijoninę auditoriją turinčios „Fox Sports“ laidos „Undisputed“ vedėjų Skipui Baylessui, kuris po ketvirtojo susitikimo negailėjo aršios kritikos lietuviui.

„D. Sabonis vaikšto tarsi per miegus ir yra minkštas abiejose aikštės pusėse. GSW drįsta jam leisti mesti iš pusantro metro atstumo, o jis vis tiek to nedaro. Jis turėtų sunaikinti K. Looney. „Warriors“ veržiasi pro jį ir be jokio pasipriešinimo atlieka vieną metimą po kito. Netgi Aleksas Lenas (atsarginis centras – aut. pastaba) buvo naudingesnis po krepšiais.

Na gi, D. Saboni. Bent jau trukdyk atakuoti jiems iš po krepšio. Į tai žiūrint darosi silpna. Dabar jau aišku, kodėl Indiana atsikratė juo. Sveikinimai „Warriors“, – atvirai aštriu liežuviu Domantą plakė tuo garsėjantis S. Baylessas.

Teisybės dėlei, reikia pastebėti, kad pernai iš „Kings“ už D. Sabonį gavę Tyrese'ą Haliburtoną „Pacers“ kalnų nenuvertė ir šį sezoną Rytuose liko už borto, pasidalino tik 11-12 vietas.


Pats Domantas po dvikovos pripažino, kad komanda padarė per daug klaidų, ypač gynyboje, o jam pačiam reikia būti ryžtingesniam.

„Kiekviename mače man reikia suprasti, kada būti agresyvesniam, kada atakuoti, o kada sukti derinį. Privalau su tuo susitvarkyti. Aš turiu komandos draugų užnugarį“, – teigė aukštaūgis.

Jis sulaukė ir poros klausimų apie teisėjavimą bei leidžiamą labai didelį kontaktą, bet tuo nesistebėjo ir tikino, kad to atkrintamosiose ir tikėjosi.

Penktasis „Karalių“ ir „Karių“ susirėmimas numatytas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Sakramente.

Šios poros laimėtojai konferencijos pusfinalyje susigrums arba su Memfio „Grizzlies“, arba su Los Andželo „Lakers“ (kol kas serijoje – 1:2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)