Steve'o Kerro auklėtiniams tai pavyko padaryti net ir be vieno kertinių komandos žaidėjų – puolėjo Draymondo Greeno, kuris dėl antrame mače atlikto nešvaraus veiksmo prieš Domantą Sabonį buvo suspenduotas.

Nepaisant to, GSW įtikinamai 114:97 laimėjo ir sekmadienio vakarą sieks išlyginti rezultatą.

Ilgokai tylėjęs D. Greenas po saviškių pergalės pagaliau prabilo ir savo tinklalaidėje „The Draymond Green Show“ plačiai pakomentavo tiek visą serijos eigą, tiek ir savo incidentą su D. Saboniu bei lygos jam skirtą suspendavimą.

„Žinau, kad visi norite išgirsti apie mano mintis apie suspendavimą. Niekada nemaniau, kad gali būti suspenduotas dėl diskvalifikacinės pražangos, iki įvykio, nutikusio prieš septynerius metus (2016-ųjų NBA finaluose).

Aš taip pat nežinojau, kad gali būti suspenduotas dėl reakcijos į sirgalių minios keiksmus ir replikas tavo atžvilgiu. Bet kokiu atveju tas suspendavimas tokioje karjeros stadijoje nebegali padaryti jokios įtakos mano emocijoms.

Mane traktuoja kitaip nei visus kitus, aš – kitoks, tai – garbė. Tas skirtumas atsispindi ir laimint čempionatus. Su visu mano gėriu gaunate ir blogio. Turite su tuo gyventi.

Bet mano vaikinai žaidė labai gerai, išlaikė iššūkį ir išgelbėjo sezoną, nes atsiliekant 0-3 šansai tikrai būtų nebe mūsų pusėje. Stephenas Curry ramiai kontroliavo viską tarsi finale. Meistriškas darbas. Tai matyti buvo visiškai neįtikėtina. Tačiau jaučiausi gniuždančiai, kad mano broliai buvo palikti šiose šunų kautynėse vieni ir aš negalėjau jiems padėti. Tai, o ne pats suspendavimo faktas buvo skaudžiausia.

Dabar turime išlyginti serijos rezultatą ir keliauti atgal į Sakramentą. Aš esu velniškai susijaudinęs grįždamas į sudėtį“, – savo nekantrumo neslėpė jis.

D. Greenas taip pat pakomentavo kitoje serijoje tarp Filadelfijos „76ers“ ir Bruklino „Nets“ užvirusias aistras bei tokių griežtų nuobaudų kaip jis visgi išvengusias lygos žvaigždes.

„Jūs taip pat klausiate mano nuomonės apie Joelio Embiido ir Jameso Hardeno incidentus. Jei atvirai, man nerūpi. Jūs niekada nesulauksite, kad aš pasakyčiau, jog tas ar tas vyrukas pasielgė taip ir nebuvo nubaustas. Tai – ne mano stilius. Aš nepalaikau nei žaidėjų išvarymo, nei jų suspendavimo“, – tvirtino Draymondas.

Primename, kad „Karaliai“ pirmauja serijoje iki keturių pergalių 2:1, bet ketvirtas mačas sekmadienio vakarą (22 val. 30 min. Lietuvos laiku) vėl vyks titulą ginančių NBA čempionų namuose San Fransiske.

Pirmųjų rungtynių lemiamame kėlinyje kovodamas dėl kamuolio puolime ant parketo parkritęs D. Sabonis rankomis griebė šalia jo buvusiam D. Greenui už čiurnos. „Warriors“ puolėjui tai nepatiko, ir jis užlipo gulinčiam lietuviui ant krūtinės bei visu svoriu nuo jos atsispyrė.

Teisėjų brigada, kurioje darbavosi ir Kaune gimęs Gediminas Petraitis, iškart sustabdė mačą ir po vaizdo peržiūros nubaudė abu incidento dalyvius: D. Saboniui buvo skirta techninė, o D. Greenui – diskvalifikacinė pražanga.

Vėliau lyga amerikiečiui skyrė ir papildomas sankcijas – vieno susitikimo diskvalifikaciją.

Tai nebuvo vienintelis D. Greeno ir D. Sabonio susidūrimas serijoje. Emocijos tarp atletų kibirkščiavo tiek pirmame, tiek ir antrame komandų susitikime.

Beje, Draymondas prieš keletą sezonų yra nuskriaudęs ir kitą NBA bokštą iš Lietuvos – Joną Valančiūną, tada dar gynusį Toronto „Raptors“ garbę.

2018-2019-ųjų sezono pradžioje nugara į krepšį žaidusiam JV per plaštaką itin stipriai vožė D. Greenas. Po šio kontakto lietuvis susmuko ant parketo iš žvėriško skausmo. Kaip paaiškėjo vėliau, varžovo smūgis, kurio metu teisėjai neįžvelgė taisyklių pažeidimo, išnarino uteniškio kairės rankos nykštį, dėl ko J. Valančiūnas nežaidė net porą mėnesių.

Šios poros nugalėtojai Vakarų konferencijos pusfinalyje susigrums arba su Memfio „Grizzlies“, arba su Los Andželo „Lakers“ (kol kas – 1:1).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją