Jei šiąnakt San Fransiske Domantas Sabonis buvo nušvilptas piktų „Golden State Warriors“ fanų dėl plačiai nuskambėjusio incidento, pasibaigusio Draymondo Greeno suspendavimu, tai Brukline iš aikštės buvo išvaryti net du žaidėjai, nors toks pats likimas galėjo, o galbūt ir turėjo ištikti ir trečiąjį.

Filadelfijos „76ers“ krepšininkai svečiuose 102:97 dar kartą įveikė „Nets“ klubą ir serijoje pirmauja jau 3-0.

Antroje susitikimo pusėje iš aikštės buvo išprašyti Jamesas Hardenas ir Nicas Claxtonas, tačiau bene daugiausiai ginčų sukėlė kitas epizodas. Jau pirmojo kėlinio pradžioje „76ers“ galėjo likti be savo puolimo lyderio Joelio Embiido.

Galiūnas iš Kamerūno prasižengė prieš kamuolį iš viršaus įdėjusį N. Claxtoną ir pats parvirto ant parketo. Kai varžovas pabandė provokuojančiai perlipti per jo kelyje gulėjusią kliūtį, J. Embiidas specialiai spyrė jam į tarpukojį.

Teisėjai po vaizdo peržiūros N. Claxtonui skyrė techninę, o Joeliui – nesportinę, bet ne diskvalifikacinę pražangą. Tai stipriai papiktino ne tik vietinius fanus ir šeimininkų komandos atstovus, bet ir kai kuriuos NBA pasaulio žmones.

„Jis turėjo būti išvarytas, tai buvo verta diskvalifikacijos. Tiesa sakant, manau, kad jo poelgis blogesnis nei Draymondo, nes jis bandė pataikyti varžovui į paslėpsnius. Net jei ir nepataikė, visiems aišku, ką jis norėjo padaryti. Jis taikėsi į intymią vietą, taigi turėjo būti pašalintas iš rungtynių. Tokia yra mano nuomonė“, – laidoje „NBA on TNT“ teigė lygos legenda Charlesas Barkley.

Jam pritarė ir kolega Shaquille'as O'Nealas.

„Aš irgi sakau tą patį. Jeigu vienas vyrukas už spyrį varžovui buvo išvytas, tai ir kitam turėtų galioti tas pats. Jei Draymondas aną dieną buvo išvarytas ir suspenduotas, kaip gali būti, kad Joelis liko nenubaustas taip pat?“, – stebėjosi keturiskart NBA čempionas.

Dar atviriau ir griežčiau pasisakė „Nets“ vyriausiasis treneris Jacque'as Vaughnas.

„Nemanau, kad esu matęs tai kada nors anksčiau per savo karjerą. Vyrukas tyčia įspiria kitam į tokią vietą, į kurią nė vienas iš mūsų nenorėtų prasileisti spyrio... ir jis tęsė rungtynės. Niekada nesu to matęs. Ir dar tyčia“, – negalėjo patikėti strategas.

Tuo metu pats J. Embiidas, kuris šiemet yra pagrindinis pretendentas laimėti MVP titulą, spaudos koneferencijoje gyrė pats save, kad susivaldė, nors buvo nuolat provokuojamas.

„Visas rungtynes matėte, ką jie darė, kaip laukė mano atsako. Bet aš esu per daug vertingas, todėl supratau, kad neturiu veltis į tokius dalykus.

Jų rungtynių planas buvo mane išnervinti, kad aš būčiau pašalintas. Tačiau aš esu per daug subrendęs, kad patekčiau į tokią padėtį. Tiesog dariau savo darbą ir mes pasiėmėme pergalę“, – ramiai dėstė Joelis.

Jis reguliariojo sezono metu vidutiniškai rinko net po 33,1 taško ir 10,2 rezultatyvaus perdavimo.

Jei laimės šią seriją, „76-ers“ Rytų konferencijos pusfinalyje susigrums su Bostono „Celtics“ ir Atlantos „Hawks“ (kol kas 2-0) poros laimėtojais.

Nors J. Embiidas neturi tokios prastos reputacijos kaip D. Greenas, prieš keletą sezonų jis yra traumavęs D. Sabonį ir susilaukęs dėl to kaltinimų.

„Ką, po velnių, Embiidas sau galvoja? Jis krito ant žemės kaip negyva žuvis ir traumavo varžovą“, „Zaza mentalitetas“, „Oskarą – Embiidui“, „NBA turėtų jį suspenduoti“, „Šiuo metu Sabonio tėvas kur nors turėtų keikti Embiidą“, – tai tik maža dalis pasipiktinimų lavinos, užgriuvusios internetą po 2018-ųjų kovą lietuviui labai skausmingai pasibaigusio epizodo.

Kovodamas dėl kamuolio J. Embiidas po kontakto su kitu oponentu dramatiškai imitavo šio pražangą ir visu svoriu užgriuvo ant po krepšiu besigrumusio D. Sabonio čiurnos. Viskas baigėsi tuo, kad Domantas savo jėgomis nebepakilo nuo parketo – susitikimas jam baigėsi rūbinėje, į kurią jį palydėjo komandos draugai. Vėliau Domas negalėjo žaisti porą savaičių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)