Nuo lygos žaidėjų ir ekspertų – pradedant Damianu Lillardu ir baigiant Shaquille'u O'Nealu – iki fanų. Viena stovykla gina šių laikų Denniso Rodmano poelgį prieš Domantą Sabonį, po kurio GSW narys buvo išvarytas iš aikštės, o Sakramento „Kings“ iškovojo antrą pergalę Vakarų konferencijos kettvirfinalio serijoje ir įpusėjo savo kelią link pusfinalio.

„Mano koja buvo surakinta – antrą kartą per du vakarus, o teisėjai tik žiūrėjo. Aš juk turiu kažkur pastatyti koją. Nesu pats lanksčiausias žmogus ir negaliu žengti labai toli. Pastačiau koją ten, kur sugebėjau, taigi yra kaip yra. Man paaiškino, kad myniau per stipriai. Turbūt čiupti už čiurnos varžovui yra normalu“, – po mačo ironizavo Draymondas.

Šį jo naratyvą pasigavo ne tik komandos draugai, natūraliai užstoję saviškį ir taip stengęsi apsaugoti jį nuo grėsusių papildomų sankcijų, bet ir kiti NBA pasaulio atstovai.

„Vienas blogas momentas lemia kitą blogą epizodą. Nesiruošiu čia sėdėti ir veidmainiauti. Aš daryčiau tą patį, tikrai daryčiau. Negriebk už kojos, nes ką aš padarysiu?

Jeigu bandysiu bėgti, juk krisiu. Tu turi jį nuo savęs pakelti. Jei pasitaikai kelyje, aš galiu ant tavęs užminti. Ar tai buvo nešvarus žaidimas? Taip, žinoma, tai buvo nešvarus žaidimas. Bet juk negriebk manęs ir to nebus“, – laidoje „NBA on TNT“ dėstė Sh. O'Nealas, pats savo laiku turėjęs ne vieną karštą akistatą su Arvydu Saboniu.

Netikėto palaikymo blogiuko reputaciją jau senokai įgijęs D. Greenas sulaukė ir iš vieno Kauno „Žalgirio“ krepšininko.

Nors komandos trenerių štabe darbuojasi D. Sabonio brolis Tautvydas, būtent „Kings“ aukštaūgį dėl minėto incidento apkaltino šiuo metu Achilo sausgyslės traumą besigydantis Keenanas Evansas.

„Ši diskvalifikacija – mėšlas... Juk jis laikė jo koją! Aš asmeniškai pasielgčiau lygiai taip pat, ypač po šios Achilo sausgyslės traumos.. Aš tikrai ginčiau save, jei kas nors ten sugriebtų. Jis pašoko ir tuo metu tai buvo vienintelė vieta, kur jis galėjo nuleisti savo kažkieno laikomą koją. Bent jau toks yra mano požiūris“, – komentavo amerikietis.

Tiesa, K. Evansas vėliau pridūrė, kad iš dalies supranta D. Sabonį, kuris, pargriuvęs ant parketo, galbūt tik stengėsi prisidengti savo galvą, todėl ir sučiupo arčiausiai buvusio varžovo koją.

Tai nebuvo vienintelis D. Greeno ir D. Sabonio susidūrimas serijoje. Emocijos tarp atletų kibirkščiavo tiek pirmame, tiek ir antrame komandų susitikime.

Beje, Draymondas prieš keletą sezonų yra nuskriaudęs ir kitą NBA bokštą iš Lietuvos – Joną Valančiūną, tada dar gynusį Toronto „Raptors“ garbę.

2018-2019-ųjų sezono pradžioje nugara į krepšį žaidusiam JV per plaštaką itin stipriai vožė D. Greenas. Po šio kontakto lietuvis susmuko ant parketo iš žvėriško skausmo. Kaip paaiškėjo vėliau, varžovo smūgis, kurio metu teisėjai neįžvelgė taisyklių pažeidimo, išnarino uteniškio kairės rankos nykštį, dėl ko J. Valančiūnas nežaidė net porą mėnesių.

Artimiausią „Warriors“ ir „Kings“ dvikovą D. Greenas privalės praleisti.

Klaustukų yra ir ties D. Sabonio pavarde – dėl krūtinkaulio sumušimo jo galimybės išbėgti ant parketo dar bus įvertintos, tačiau būtų didelė staigmena, jei Domantas tokios svarbos mače į aikštę nežengtų.

„Karaliai“ pirmauja serijoje iki keturių pergalių 2:0, bet dabar komandos keliasi į titulą ginančių NBA čempionų namus San Fransiske.

Primename, kad antrąsias serijos rungtynes „Kings“ laimėjo 114:106, o svečiai mačą baigė be ketvirtame kėlinyje iš aikštės pašalinto D. Greeno.

Kovodamas dėl kamuolio puolime ant parketo parkritęs D. Sabonis rankomis griebė šalia jo buvusiam D. Greenui už čiurnos. „Warriors“ puolėjui tai nepatiko, ir jis užlipo gulinčiam lietuviui ant krūtinės bei visu svoriu nuo jos atsispyrė.

Teisėjų brigada, kurioje darbavosi ir Kaune gimęs Gediminas Petraitis, iškart sustabdė mačą ir po vaizdo peržiūros nubaudė abu incidento dalyvius: D. Saboniui buvo skirta techninė, o D. Greenui – diskvalifikacinė pražanga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)