Lietuvio atstovaujamai Naujojo Orleano „Pelicans“ (42-40) ekipai nepavyko įgyvendinti tikslo iškovoti tiesioginę vietą atkrintamosiose varžybose: svarbų paskutinį mūšį „pelikanai“ pralaimėjo ir nukrito į devintąją Vakarų konferencijos vietą, todėl įkrintamosiose jiems reikės eliminuoti bent du varžovus.

Willie Greeno auklėtiniai svečiuose 108:113 (30:18, 25:29, 30:36, 23:30) nusileido Minesotos „Timberwolves“ (42-20) ekipai, kuri pakilo į 8-ąją vietą ir įkrintamosiose varžybose kovos su septintą vietą užėmusia Los Andželo „Lakers“ komanda. „Pelicans“ įkrintamosiose žais su Oklahomos „Thunder“.

J. Valančiūnas reguliariojo sezono finiše per 21 minutę pelnė 11 taškų (4/11 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 18 kamuolių, atliko rezultatyvų perdavimą ir blokavo varžovo metimą.

Vidurio puolėjas buvo arti savo sezono atkovotų kamuolių rekordo, kuris iki šiol siekia 21.

Antrajame rungtynių kėlinyje vykstant minutės pertraukėlei prie „Timberwolves“ suolelio kilo konfliktas – Rudy Gobertas apsižodžiavo su bendraklubiu Kyle'u Andersonu ir sudavė jam smūgį. Krepšininkus išskyrė komandos draugai, o Prancūzijos rinktinės vidurio puolėjas buvo išlydėtas į rūbinę. Jis per 13 minučių buvo pelnęs 2 taškus.

Ilgosios pertraukos metu R. Gobertas buvo išsiųstas namo. Vėliau atletas išplatino atsiprašymą „Twitter“ tinkle: „Emocijos šiandien mane nugalėjo. Neturėjau reaguoti taip, kaip sureagavau, nepasaint to, kas man buvo pasakyta. Atsiprašau fanų, organizacijos ir Kyle'o, kurį tikrai myliu ir gerbiu kaip savo komandos draugą.“

„Timberwolves“ bėdos vien R. Goberto išsišokimu nesibaigė: talentingas puolėjas Jadenas McDanielsas eidamas link rūbinės trenkė ranka į sieną ir patyrė traumą, dėl kurios tęsti rungtynių nebegalėjo.

„Timberwolves“: Karlas-Anthony Townsas 30 (8 atk. kam.), Anthony Edwardsas 26 (13 atk. kam., 4 rez. perd., 4 per. kam.), Taureanas Prince'as 18, Mike'as Conley 17.

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 42 (12 atk. kam., 7 rez. perd.), C.J. McCollumas 23, Trey Murphy 20, Jonas Valančiūnas 11 (8 atk. kam.).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją