Dvi lygos superžvaigždes – Luką Dončičių ir Kyrie Irvingą – sujungę „Mavs“ patyrė visišką fiasko ir Vakaruose finišuos tik 11-ti, nors dar pernai nužygiavo iki finalo, kuriame 1:4 nusileido būsimiems čempionams San Fransisko „Golden State Warriors“ krepšininkams.

Šį sezoną Jasono Kiddo auklėtiniams nepavyko pakartoti nieko net iš tolo panašaus, nors ekipa iš Bruklino „Nets“ prisiviliojo čempiono žiedą turintį K. Irvingą.

Priešpaskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse „American Airlines Center“ arenoje dalasiečiai 112:115 (29:26, 38:28, 24:31, 21:30) krito prieš Čikagos „Bulls“ ir taip patys užtrenkė sau prieš nosį bent jau įkkrintamųjų duris.

Keisčiausia, kad tai „Mavericks“, panašu, padarė savo noru, siekdami kuo aukšesnio šaukimo artėjančioje NBA naujokų biržoje.

Jie pastarajam mačui be svarių priežasčių neregistravo ne tik minėto K. Irvingo, bet ir dar keturių pagrindinės sudėties žaidėjų – Timo Hardaway'aus jaunesniojo, Maxi Klebero, Josho Greeno ir Christiano Woodo.

Prie kai kurių iš jų pavardžių nurodyta nežaidimo dingstis buvo poilsis, nors ilsėtis visi jie galės ilgai ir nuobodžiai tiek pusę pavasario, tiek ir visą vasarą, kadangi tvarkaraštyje beliko vienas susitikimas.

O ir pats visos franšizės veidas L. Dončičius ant parketo praleido tik vieną kėlinuką ir pačią pradžią antrojo. Slovėnas per 13 minučių sukrapštė 13 taškų (4/6 dvitaškiai, 0/5 tritaškių, 5/7 baudos), sugriebė 5 atšokusius kamuolius ir išdalino 3 rezultatyvius perdavimus.

„Tai ne tiek mojavimas balta vėliava, kiek sunkus šio verslo sprendimas. Stengiamės pastatyti čempionišką komandą. Šiuo sprendimu galbūt žengėme žingsnį atgal, bet tikimės, kad tai nuves mus į priekį“, – savo logiką paaiškino J. Kiddas.

Įdomu, kad nepaisant visko, „Mavs“ galėjo pasiekti pergalę – trečio kėlinio viduryje jie pirmavo dviženkliu skirtumu (78:65). Nors vėliau „Buliai“, irgi vertęsi be savo flagmanų, perėmė iniciatyvą, šeimininkai vis dar galėjo išplėšti pratęsimą.

Tačiau paskutinė jų ataka virto tikra komedija: nė vienas iš trijų paleistų tritaškių nė nelietė lanko – vienas buvo blokuotas, kitas gerokai – pro šalį, o trečias atsitrenkė į lentos viršų.

ESPN turimais statistikos duomenimis, tai – pirmas kartas per pastaruosius 10 metų, kai lemiamų 15 sekundžių intervale lanko nė nepriliestų trys iš eilės vienos komandos tritaškiai.

Luka, beje, su Markieffu Morrisu ir McKinley Wright IV liko rezultatyviausias Dalaso ekipos atstovas. Visi finšavo su 13 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)