Svečiai iš Los Andželo geriau pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje susikrovė dviženklį pranašumą, bet po dviejų kėlinių komandas skyrė tik taškas – Naujojo Orleano ekipa atsiliko 55:56.

Per pirmus du kėlinius vos 4 taškus pelnęs J. Valančiūnas trečiame buvo nesustabdomas. Galingai žaidęs lietuvis surinko net 15 taškų, o po jo tolimo tikslaus metimo „Pelicans“ pirmą kartą išsiveržė į priekį (77:75).

Taikliu dvitaškiu ketvirtą kėlinį atidaręs Jonas padidino savo komandos pranašumą iki 3 taškų (93:90), o perėmę iniciatyvą „Pelicans“ krepšininkai pergalės svečiams neatidavė.

Po šių rungtynių Naujojo Orleano ekipą nuo tiesioginę vietą NBA atkrintamosiose garantuojančią šeštą poziciją užimančios „Clippers“ komandos skiria tik viena pergalė.

J. Valančiūnas nugalėtojams per 28 min. pelnė 23 taškus (9/17 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 12 kamuolių, blokavo metimą, po 3 kartus suklydo ir prasižengė. Vidurio puolėjas iš Lietuvos surinko jau 42-ą dvigubą dviženklį šį sezoną. Praėjusiame sezone šioje statistikos kategorijoje 30-metis krepšininkas pasižymėjo 50 kartų.

Rezultatyviausiai „Pelicans“ komandoje žaidė Brandonas Ingramas. 25-erių krepšininkas surinko 36 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

„Clippers“ nuo nesėkmės neapsaugojo net ir 40 taškų suvertęs Kawhi'us Leonardas. 24 taškus pralaimėjusiems pelnė Russelas Westbrookas. Los Andželo ekipai dėl traumos padėti negalėjo trečiasis ekipos lyderis Paulas George'as.

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 36 (8 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 23 (12 atk. kam.), CJ McCollumas ir Trey Murphy III – po 19, Herberas Jonesas 12.

„Clippers“: Kawhi'us Leonardas 40 (8 atk. kam.), Russelas Westbrookas 24 (9 rez. perd.), Ivica Zubacas 15 (6 atk. kam.), Normansa Powellas 12.

„Pelicans“ iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti 4 rungtynes: namie su Sakramento „Kings“, Memfio „Grizzlies“, Niujorko „Knicks“ ir išvykoje su Minesotos „Timberwolves“. Vakarų konferencijos 7-oje vietoje šiuo metu esanti J. Valančiūno komanda dar gali tiesiogiai patekti į atkrintamąsias varžybas (1-6 vietos Vakarų konferencijoje). Kitu atveju gali tekti žaist taip vadinamose įkrintamosiose varžybose (7-10 vietos Vakarų konferencijoje). Į įkrintamąsias dar pretenduoja 11-oje ir 12-oje pozicijose esančios Dalaso „Mavericks“ (37/41) ir Jutos „Jazz“ (36/41) ekipos.

Tiesa, Dalaso komandos viltys pratęsti sezoną vis labiau bliūkšta. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį „Mavericks“ išvykoje 122:129 (31:44, 33:32, 32:26, 26:27) nusileido Majamio „Heat“ (41/37) ekipai. Nors Luka Dončičius pelnė 42 taškus, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo po krepšiais 10 kamuolių, o Kyrie Irvingas surinko 23 taškus ir 8 rezultatyvius perdavimus, bet pergalei to neužteko.

Rytų konferencijoje septintą vietą užimančioje „Heat“ komandoje pasižymėjo 35 taškus surinkęs Jimmy Butleris, 20 pridėjo Cody Zelleris, po 18 – Maxas Strusas ir Kevinas Love'as.

Kitas rungtynes „Mavericks“ žais antradienį išvykoje su „Hawks“, o sezoną užbaigs dvikovomis namuose su „Kings“, „Bulls“ ir „Spurs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją