„Kings“ (46/30) svečiuose 120:80 (19:20, 31:26, 33:18, 37:16) sutriuškino Portlando „Trail Blazers“ ekipą (32/43) bei užsitikrino vietą atkrintamosiose.

„Kings“ tapo trečiąja Vakarų konferencijos komanda, kuri jau rami dėl vietos atkrintamosiose. Kiek anksčiau šią poziciją užsitikrino lyderė Denverio „Nuggets“ (51/24) bei Memfio „Grizzlies“ (48/28).

Pergalingose rungtynėse gimtajame Portlande Domantas Sabonis žaidė 27 minutes, pelnė 15 taškų bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Be to, lietuvis perėmė kamuolį, dukart suklydo ir kartą prasižengė.

Skirtingai nuo svečių, kurių strategas Mike'as Brownas, esant aiškiam rezultatui, minučių suteikė visiems atsarginiams ir aikštėje pasirodė net 15 „Kings“ žaidėjų, šeimininkai vertėsi vos 7 krepšininkais ir antroje susitikimo pusėje tiesiog stigo jėgų rimčiau pasipriešinti svečiams.

Po 10-os nesėkmės per paskutines 11 rungtynių „Trail Blazers“ prarado viltis kovoje dėl atkrintamųjų.

Dėl traumų Portlando klubui negalėjo padėti serija pagrindinių žaidėjų: Damianas Lillardas, Jusufas Nurkičius, Anfernee Simonsas, Jerami Grantas. Maža to, trečiadienį treniruotėje Keonas Johnsonas, kuris pirmadienį mače prieš „Pelicans“ pelnė 20 taškų, susilaužė pirštą ir taip pat iškrito iš rikiuotės.

Pirmoji mačo pusė nieko tragiško nežadėjo Portlando ekipai, kuri po dviejų kėlinių atsiliko 46:50.

Lyderių vedama „Kings“ didino apsukas ir greitai nutolo dviženkle persvara. Prieš lemiamą kėlinį komandas skyrė 19 taškų (64:83). Paskutiniame ketvirtyje „Blazers“ išgyveno tikrą košmarą, nesustabdė svečių puolimo ir patyrė skaudžią nesėkmę.

„Trail Blazers“: Shaedonas Sharpe'as 30, Kevinas Knoxas II ir Jabari Walkeris po 12, Nassiras Little'as 10.

„Kings“: Malikas Monkas 19, DeAronas Foxas 18, Kevinas Huerteris 17, Domantas Sabonis 15 taškų.

Domantas Sabonis

Iki reguliariojo sezono pabaigos Sakramento klubui liko 6 dvikovos (prieš tą patį „Trail Blazers“, taip pat prieš „Spurs“, „Pelicans“, „Mavericks“, GSW ir „Nuggets“).

Pastarąjį kartą, kai „Kings“ tęsė savo pasirodymą po reguliariojo sezono, buvo gūdūs 2006-ieji. Metai, kai NBA duris pravėrė Linas Kleiza ir Martynas Andriuškevičius, lyga įvedė griežtą aprangos kodą, Kobe Bryantas supurtė 81 tašką į Toronto „Raptors“ krepšį, MVP tapo Steve'as Nashas, finale triumfavo Majamio „Heat“ su Dwyane'u Wade'u ir Shaquille'u O'Nealu, o D. Sabonis šventė 10-ies metų jubiliejų.

Dar daugiau, paskutinį sykį „Karaliai“ ne tik prasibrovė į atkrintamąsias, bet ir turėjo jose namų aikštės pranašumą, dar seniau – 2004-aisiais, t. y. pirmąjį sezoną po to, kai iš NBA galutinai pasitraukė Michaelas Jordanas, pirmuoju naujokų biržos šaukimu buvo pasirinktas LeBronas Jamesas, rezultatyviausiu žaidėju buvo Tracy McGrady, o Arvydas Sabonis baigė savo karjerą Kauno „Žalgiryje“.

Ar gali „Karaliai“ sukurti pasaką atkrintamosiose?

Pastaraisiais dešimtmečiais kitų trijų Kalifornijos komandų – San Fransisko „Golden State Warriors“, Los Andželo „Lakers“ ir Los Andželo „Clippers“ – šešėlyje tūnoję „Karaliai“ vis labiau įsidrąsina, lenda iš palmių paunksmės ir demonstruoja savo karūną.

Jie vis dar nėra priskiriami prie favoritų, jau šiemet galinčių nukeliauti iki pat konferencijos finalo ar net NBA Superfinalo, o norinčių gauti juos į varžovus pirmame atkrintamųjų rate – eilės.

Padėtis Vakarų konferencijos lentelės viduryje – panaši kaip Eurolygoje, kur dvi pergalės gali pakelti į aukštumas, o du pralaimėjimai blokšti į apačias.

Bet bent jau šiandien „Kings“ ketvirtfinalyje susiporuotų su kita Auksinės Valstijos ekipa titulą ginančia „Warriors“, kuri šiuo metu yra šešta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją