Naujojo Orleano „Pelicans“ komandą į nokautą pasiuntė aikštės šeimininkų naujoko Jabari Smitho Jr. tritaškis metimas paskutinę rungtynių sekundę.

„Tai daug pasako apie mūsų sugebėjimą kovoti iki galo, žaidėjus, kuriuos turime. Visi prisidėjo prie pergalės, tačiau reikia pasakyti, kad judame į gerą pusę, gerai jaučiamės ir tobulėjame“, – džiaugėsi „Rockets“ strategas Stephenas Silas.

J. Smithas Jr. iš viso pelnė 11 taškų ir atkovojo 8 kamuolius per 29 minutes. Tritaškis paskutinę sekundę buvo vienintelis jo mestas per visas rungtynes.

Pergalės kalviui buvo padovanotas įsimintinų rungtynių kamuolys, kurį jis netrukus įteikė savo tėvui.

„Jaučiausi, tarsi būčiau vaizdo žaidime. Tai beprotiška. Atrodė, kad nieko daugiau nematau. Viskas tarsi išnyko, likau tik aš ir gynėjas. Tai buvo ypatingas momentas“, – kalbėjo J. Smithas Jr.

Rezultatyviausias aikštės šeimininkų gretose buvo Jalenas Greenas su 25 taškais, 7 atkovotais kamuoliais ir šešiais rezultatyviais perdavimais. Kevinas Porteris Jr. pridėjo 20 taškų.

„Pelicans“ ekipoje spindėjo Brandonas Ingramas, kurio sąskaitoje 31 taškas.

Vienas geriausių rungtynių šį sezoną Hjustone žaidė J. Valančiūnas. Vidurio puolėjas per 34 min. pelnė 22 taškus (10/16 dvitaškių, 0/2 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 17 kamuolių, blokavo 4 metimus ir dukart prasižengė.

20 taškų ribą lietuvis peržengė pirmą kartą nuo sausio 20 dienos. JV karaliavo baudos aikštelėje, varydamas į neviltį varžovų gynybą. Jis atkovojo pusę savo komandos kamuolių (35).

Komandos dar kartą tarpusavyje žais Hjustone sekmadienį.

„Sunku, kai pabaigoje viską nulemia toks beprotiškas metimas. Vis dėlto žinome, kad pašalinus tam tikras klaidas, to metimo apskritai galėjo ir nebūti. Viskas prasidėjo nuo poros mano klaidų pabaigoje, kurios leido varžovams pakelti galvas. Turiu geriau užbaigti atakas“, – plakė save B. Ingramas.

Hjustono komanda pirmą kartą nuo 2021 metų gruodžio džiaugiasi trijų iš eilės pergalių serija.

„Pelicans“ komandoje dėl traumų nežaidė Zionas Williamsonas ir Jose Alvarado.

Kiti rezultatai:

Šarlotės „Hornets“ – Filadelfijos „76ers“ 82:121

Atlantos „Hawks“ – „Golden State Warriors“ 127:119

Klvlando „Cavaliers“ – Vašingtono „Wizards“ 117:94

Čikagos „Bulls“ – Minesotos „Timberwolves“ 139:131

San Antonijaus „Spurs“ – Memfio „Grizzlies“ 120:126

Portlando „Trail Blazers“ – Bostono „Celtics“ 112:126

Los Andželo „Lakers“ – Dalaso „Mavericks“ 110:111

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją