„Gyvenimas bėga gana greitai, tiesa? Akies mirksniu, čia esi vaikis, žaidžiantis mokykloje kartu su draugais, o tuomet staiga suvoki, kad įgyvendini savo svajonę. Šis vakaras tikrai pranoksta visas mano svajones ar lūkesčius, nes tai labai daug man reiškia. Tai darosi akivaizdu, kai esu ten, kartu su Kobe Bryantu. Tai prasminga ir galinga, kartu liūdna, skausminga ir džiaugsminga.“

P. Gasolio 16-uoju numeriu pažymėti marškinėliai atsidūrė arenos palubėje prie ispano komandos draugo K. Bryantu (8 ir 24), su kuriuo buvo iškovoti NBA čempiono žiedai. Deja, apkabinti legendinio K. Bryanto vidurio puolėjas negali šiam prieš trejus metus žuvus sraigtasparnio avarijoje.

Per rungtynių tarp „Lakers“ ir Memfio „Grizzlies“ pertrauką P. Gasolis viduryje aikštės buvo apsuptas tėvų, brolio, žmons ir vaikų, klubo vadovų ir K. Bryanto žmonos Vanessos.

„Aš labai jo pasiilgstu, – paklaustas apie K. Bryantą kalbėjo P. Gasolis. – Nieko čia negaliu padaryti, bet galiu mylėti jo šeimą. Tai ir darau.“

Kai ispanų vidurio puolėjas atvyko į Los Andželą 2008 metais, „Lakers“ trejus metus iš eilės pateko į NBA finalą, o 2009 ir 2010 metais ten ir triumfavo. Antradienį Pau ant savo rankų pirštų buvo užsimovęs abu čempionų žiedus.

„Kobe tuomet pasveikino mane atvykus ir pasakė: „Eikime ir laimėkime žiedą“. Tuomet aš atsakiau: „Man tai patinka, aš prisijungiu.“

Arenoje buvo parodytas įvairių epizodų su P. Gasolio karjera rinkinys, susirinkę žiūrovai plojo atsistoję. Ant ispano rankų buvo dvejų metų dukra Elisabet Gianna, kuriai vardas buvo duotas pagerbiant kartu su K. Bryantu žuvusią pastarojo dukrą Gianną.

P. Gasolis yra pirmas ispanas, žaidęs NBA finaluose. Jį antradienį sveikino buvę komandos draugai ir kolegos iš Ispanijos nacionalinės ekipos, įskaitant Jose Calderoną, Juaną Carlosą Navarro, Felipe Reyesą ir Juancho Hernangomezą.

Tarp garbingų svečių buvo NBA legendos Kareemas Abdul-Jabbaras, Derekas Fisheris, Metta Sandiford-Artestas, Jordanas Farmaras, Jamesas Worthy, Majamio „Heat“ žvaigždė Jimmy Butleris, su kuriuo P. Gasolis vėliau žaidė Čikagos „Bulls“ ekipoje, treneris Philas Jacksonas.

P. Gasolis yra 12-as žaidėjas, kurio marškinėliai buvo pagerbti klubo arenoje. Iš aukštaūgių ten kabo Geroge'o Mikano, Wilto Chamberlaino, Abdul-Jabbaro ir Shaquille'o O'Nealo marškinėliai.

„Džiaugiuosi, kad komandai suteikiau kažką vertingo ir padėjau jai laimėti. Nedrįsčiau savęs lyginti su tai didžiais žaidėjais. Aš išties esu labai pagerbtas. Iš dalies esu ten viršuje, nes padėjau komandai laimėti NBA čempionatus. Galbūt, jei nebūtume laimėję, čia nesėdėtume“, – kalbėjo P. Gasolis.

Savo ruožtu „Lakers“ be traumuoto LeBrono Jameso antradienį įteikė pergalę P. Gasoliui ir žiūrovams – 112:103 nugalėjo „Grizzlies“ krepšininkus.

Vėl įspūdingas rungtynes žaidė Anthony Davisas, nugalėtojams per 35 min. pelnęs 30 taškų ir atkovojęs 22 kamuolius.

Kiti antradienio rungtynių rezultatai:

Detroito „Pistons“ – Vašingtono „Wizards“ 117:119

Orlando „Magic“ – Milvokio „Bucks“ 123:134

Minesotos „Timberwolves“ – Filadelfijos „76ers“ 94:117

Niujorko „Knicks“ – Šarlotės „Hornets“ 105:112

Hjustono „Rockets“ – Bruklino „Nets“ 96:118

Oklahomos „Thunder“ – „Golden State Warriors“ 137:128

Dalaso „Mavericks“ – Jutos „Jazz“ 120:116

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją