Netikėtumą pateikė bene daugiausiai dėmesio sulaukiantis dėjimų konkursas. Jo nugalėtoju tapo NBA G lygoje šį sezoną žaidęs ir tik praėjusį antradienį dvišalę sutartį su Filadelfijos „76ers“ komanda sudaręs gynėjas Macas McClungas.

188 cm ūgio krepšininkas finale net tris kartus gavo maksimalų 50 taškų įvertinimą, o iš viso per keturis bandymus prarado tik vieną tašką.

Įspūdingiausią dėjimą M. McClungas pademonstravo konkurso pabagoje, kai įkrovė kamuolį į krepšį beveik pusantro karto apsisukęs ore.

Antrają vietą dėjimų konkurse užėmė Jono Valančiūno komandos draugas Naujojo Orleano „Pelicans“ klube Trey Murphy.

Šįsezoną G lygoje po 19,1 taško vidutiniškai pelnantis M. McClungas gavo teisę dalyvauti NBA dėjimų konkurse ir kitais metais sezoną, jei tik nuspręs ginti titulą.

Tuo metu tritaškių konkurse dramatišką pergalę išplėšė Portlando „Trail Blazers“ lyderis Damianas Lillardas. 32-ejų krepšininkas finale surinko 26 taškus ir vienu tašku aplenkė 2020 m. tritaškių konkurso nugalėtoją Buddy Hieldą.

Pergalę D. Lillardas išplėšė finišo tiesiojoje, kai pataikė paskutinius keturis metimus.

Trečiąją vietą finale užėmė kitas „Pacers“ atstovas – Tyrese'as Haliburtonas. Gynėjas pirmajame etape surengė geriausią vakaro pasirodymą, surinkdamas 31 tašką. Visgi finale jis surinko vos 17 taškų.

„Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginių pynėje nepasimetė ir „Įgūdžių iššūkio“ rungtis.

Dideliam vietos žiūrovų džiaugsmui, konkurso nugalėtojais tapo Jutos „Jazz“ žaidėjų trijulė – Jordanas Clarksonas, Walkeris Kessleris ir Collinas Sextonas.

Konkurse taip pat dalyvavo Antetokounmpo komanda (Alexas Antetokounmpo, Thanasis Antetokounmpo ir traumą patyrusį Giannį pakeitęs Jrue Holiday) bei iš NBA naujokų sudaryta ekipa, kuriai atstovavo Paolo Banchero, Jadenas Ivey ir Jabari Smithas.

Sekmadienį „Visų žvaigždžių“ rungtynėse pajėgiausi NBA krepšininkai bus suskirstyti į LeBrono Jameso ir Giannio Antetokounmpo komandas.

LeBrono ekipą treniruos Denverio „Nuggets“ strategas Michaelas Malone‘as, o Giannio – Bostono „Celtic“ vairininkas Joe Mazzulla. Šie klubai pirmauja atitinkamai Vakarų ir Rytų konferencijose.

Stipriausios pasaulio krepšinio lygos geriausių žaidėjų rungtynėse trečius metus iš eilės dalyvaus ir Sakramento „Kings“ klubo aukštaūgis iš Lietuvos – Domantas Sabonis.

„Visų žvaigždžių savaitgalio“ renginys Solt Leik Sityje vyksta po 30 metų pertraukos. 1993-aisiais čia spindėjo ir dabar jau buvusios „Jazz“ klubo garsenybės Karlas Malone‘as ir Johnas Stocktonas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją