Savaitgalį lygą sudrebino Bruklino „Nets“ ir Dalaso „Mavericks“ klubų mainai: Kyrie Irvingas kartu su Markieffu Morrisu persikėlė į Dalasą už Spencerį Dinwiddie, Dorianą Finney-Smithą, vieną pirmojo rato šaukimą ir kelis ateities antrojo rato šaukimus.

„Žvelgiant į jo kelionę lygoje, jis laimėjo ten, kur žaisdavo“, – teigė J. Kiddas, kurio auklėtiniai pirmadienį naktį be traumuoto Luka Dončičiaus kiek netikėtai svečiuose 124:111 (25:37, 35:25, 29:23, 35:26) pranoko Jutos „Jazz“ krepšininkus.

„Jaučiame, kad jo talentas ir sugebėjimai padaryti mus geresniais yra tai, ko mums reikėjo. Manome, kad jo atvykimas padės laimėti čempionatą“, – vylėsi J. Kiddas.

Tikimasi, kad naujokas iš Bruklino prisijungs antradienį prie „Mavericks“ komandos treniruotės Los Andžele ir jau vasario 9-ą debiutuos rungtynėse su „Clippers“.

K. Irvingas 8-is kartus žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, per savo karjerą Klivlando „Cavaliers“, Bostono „Celtics“ ir Bruklino „Nets“ komandose pelnė po 23,3 taško ir atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo. Gynėjas 2015/16 metais iškovojo NBA čempiono titulą su „Cavaliers“ pataikydamas pergalingą metimą 7-ose rungtynėse, tačiau kiekvienoje jo karjeros stotelėje netrūko ginčų.

2017 metais jis paprašė būti iškeistas Klivlande, Bostoną paliko kaip laisvasis agentas ir turėjo keletą dramatiškų situacijų Brukline per čia praleistus tris su puse sezono.

K. Irvingas buvo diskvalifikuotas lapkritį 8-iems mačams už tai, kad socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalino nuoroda į filmą, kuriame buvo antisemitinių pareiškimų. Krepšininkas nesiskiepijo nuo COVID-19 ir dėl Niujorko darbo tvarkos taisyklių praėjusiame sezone turėjo praleisti aibę „Nets“ namų rungtynių.

Be to, K. Irvingas jau buvo pateikęs mainų prašymą – prieš šį sezoną, tačiau jį atšaukė.

„Lengva žiūrėti į visas kalbas apie negatyvą, kuris supa krepšininką, bet pažvelkime į teigiamą pusę to, ką jis atliko aikštėje ir už jos ribų“, – kalbėjo J. Kiddas.

„Jis gyvena krepšiniu. Jis nori laimėti ir būti treniruojamas. Tai yra man puiki galimybė jam padėti“, – kalbėjo J. Kiddas, kuriuo vaikystėje žavėjosi K. Irvingas, kai J. Kiddas atstovavo tuometiniam Naujojo Džersio „Nets“ (2001-2008).


Tiesa, kol kas dar neaišku, kada L. Dončičius ir K. Irvingas galėtų debiutuoti vienoje komandoje. Slovėnas prie komandos prisijungs Los Andžele, tačiau dėl praėjusią savaitę patirtos kulno traumos dar negalės žaisti trečiadienį. Nėra aiški jo situacija ir dėl penktadienio rungtynių su Sakramento „Kings“.

Ir K. Irvingas (vid. 27,1 tšk., 5,1 atk. kam., 5,3 rez. perd.), ir L. Dončičius (vid. 33,4 tšk., 8,9 atk. kam., 8,2 rez. perd.) šį sezoną buvo išrinkti į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketus.

„Mavericks“ krepšininkai (29-26) šiuo metu Vakarų konferencijoje rikiuojasi penkti. Savo ruožtu „Nets“ (32-21) Rytuose taip pat užima penktą vietą.

Pirmadienio NBA rezultatai:

Detroito „Pistons“ – Bostono „Celtics“ 99:111

Vašingtono „Wizards“ – Klivlando „Cavaliers“ 91:114

Bruklino „Nets“ – Los Andželo „Clippers“ 116:124

Čikagos „Bulls“ – San Antonijaus „Spurs“ 128:104

Hjustono „Rockets“ – Sakramento „Kings“ 120:140

Jutos „Jazz“ – Dalaso „Mavericks“ 111:124

San Francisko „Golden State Warriors“ – Oklahomos „Thunder“ 141:114

Portlando „Trail Blazers“ – Milvokio „Bucks“ 127:108

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją