„Visų žvaigždžių“ rungtynių balsavime tarp puolėjų D. Sabonis liko šeštas. Sirgaliai jam skyrė devintąją, krepšininkai – penktąją, o žurnalistai – trečiąją vietą. Jei galutinį rezultatą lemtų tik žurnalistai, 26-erių vidurio puolėjas į „Visų žvaigždžių“ starto penketą būtų buvęs išrinktas pirmą kartą karjeroje.

D. Sabonį balsavime pranoko LeBronas Jamesas, Nikola Jokičius ir Zionas Williamsonas, kurie Vakaruose išrinkti kartu su Stephenu Curry ir Luka Dončičiumi. Rytuose rinkimus laimėjo Giannis Antetokounmpo, Kevinas Durantas, Jaysonas Tatumas, Donovanas Mitchellas ir Kyrie Irvingas.

„Visų žvaigždžių“ rungtynės vyks vasario 19-ąją Jutoje, Solt Leik Sityje, o tokių rungtynių žaidėju trečią kartą karjeroje D. Sabonis vis dar gali tapti vasario 2-ąją, kai bus skelbiami atsarginiai krepšininkai.

Šį sezoną NBA pirmenybėse Lietuvos rinktinės atstovas per susitikimą vidutiniškai renka po 18,5 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,1 rezultatyvaus perdavimo, o aukštaūgio padedama Sakramento „Kings“ komanda šiuo metu yra ilgai nematytose aukštumose – trečioje Vakarų konferencijos vietoje.

NBA žaidėjai supranta, kad „Kings“ šio sezono sėkmė yra neatsiejama nuo galingo D. Sabonio žaidimo. Jo gimtajame mieste Portlande DELFI kalbinti vietos „Trail Blazers“ ekipos ir išvykos rungtynes su ja žaidusios Jutos „Jazz“ krepšininkai sutartinai kartojo: lietuvio vieta – tarp lygos superžvaigždžių.

„Neišrinkti jo į „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketą – apiplėšimas. Sakramento klubas šį sezoną atrodo puikiai. Domantas yra šios komandos lyderis, todėl jis neabejotinai vertas būti „Visų žvaigždžių“ rungtynėse“, – sakė „Trail Blazers“ puolėjas Nassiras Little'as.

„Domanto žaidimas tikrai vertas NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių starto penketo. „Kings“ ekipa yra viena lygos lyderių. Žinoma, Vakaruose didelė konkurencija, daug gerų aukštaūgių, bet Domanto statistika kalba už save. Be to, priešingai nei jo konkurentai, Sabonis visą sezoną yra sveikas“, – teigė kitas Portlando klubo atstovas Joshas Hartas.

Joshas Hartas

Dalis NBA sirgalių abejoja, ar „Visų žvaigždžių“ rungtynėse turėtų rungtyniauti dėl traumų daug susitikimų šį sezoną praleidę, bet balsavime D. Sabonį aplenkę Z. Williamsonas ir Anthony Davisas. Be jų lietuvį nuo starto penketo vietos skyrė tik karjeros sezoną žaidžiantis „Jazz“ lyderis Lauri Markkanenas, kuris balsavime liko penktas.

Vidutiniškai po 24,9 taško, 8,6 atkovoto kamuolio ir 1,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes renkančio suomio bendraklubiai iš Jutos mano, kad tiek jis, tiek D. Sabonis privalo sulaukti galimybės žaisti „Visų žvaigždžių“ mače.

„Sabonis yra vienas geriausių NBA priekinės linijos žaidėjų. Šiemet jo dėka „Kings“ žaidžia labai gerai. Domantas yra labai aukšto lygio krepšininkas ir tikiuosi, kad jis pateks į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, kaip ir Lauri Markkanenas. Abu šie vyrukai tikrai yra to verti“, – teigė Malikas Beasley.

„Šiemet Sabonis tikrai užsitarnavo savo vietą „Visų žvaigždžių“ gretose. Nesvarbu prieš ką jis rungtyniautų, jis veda savo komandą į pergales. Tai puikus žaidėjas“, – pridūrė Mike'as Conley.

„Ar Sabonis šiemet privalo žaisti NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse? Tikrai taip, 100 procentų, kitaip būti negali. Jis yra velniškai geras krepšininkas“, – sakė Simone Fontecchio.

„Sabonis yra NBA žvaigždė, jo vieta – „Visų žvaigždžių“ rungtynėse. Jis to tikrai nusipelnė. Dėl to negali būti jokių klausimų“, – apibendrino dukart pasaulio čempionas Rudy Gay'us.

Rudy Gay
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)