Vis dar be traumuotų Ziono Williamsono ir Brandono Ingramo į Detroitą atvykusią „Pelicans“ ekipą nuo pirmų minučių į priekį traukė J. Valančiūnas.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos vien pirmame kėlinyje pelnė 13 taškų, o ketvirtame pridėjo dar 12. Ketvirtame kėlinyje likus žaisti 22 sek. J.Valančiūnas dviem baudų metimais padidino „Pelicans“ persvarą iki 6 taškų (114:108).

J. Valančiūnas iš viso per 30 ant parketo praleistų minučių į „Pistons“ krepšį suvertė 33 taškus (11/12 dvit., 1/3 trit., 8/10 baud.) ir sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes. 30-metis krepšininkas taip pat atkovojo 16 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 1 varžovų metimą.

„Buvo tikrai sunkios rungtynės. Varžovai žaidė labai energingai, atkakliai kovėsi, bet mums pavyko išnaudoti savo privalumus ir laimėti. Mes žaidėme komandinį krepšinį, dalinomės kamuoliu, reikiamu laiku rasdavome laisvą komandos draugą galintį pataikyti tritaškį. Toks yra mūsų žaidimas ir mes turime kiekvienose rungtynėse demonstruoti geriausias savo savybes“, – po geriausio sezono pasirodymo kalbėjo J. Valančiūnas.

Lietuvis susilaukė ir „Pelikanų“ stratego įvertinimo. „Jonas šiandien buvo tikras monstras. Jis dominavo baudos aikštelėje, buvo nesustabdomas po abiem krepšiais, o mums reikėjo kiekvieno jo pelnyto taško ir atkovoto kamuolio“, – po rungtynių konstatavo Willie Greenas.

„Pelicans“: Jonas Valančiūnas 33 (16 atk. kam., 3 rez.perd.), CJ McCollumas (9 rez. perd.) ir Trey'us Murphy III – po 19, Naji Marshalas 17 (9 atk. kam.), Jose Alvarado ir Dysonas Danielsas – po 7.

„Pistons“: Bojanas Bogdanovičius 22, Saddiqas Bey'us 20 (10 atk.kam.), Hamidou Diallo 19, Killianas Hayesas 17, Jadenas Ivey 12.

Tuo metu Hjustone visais aspektais dominavo D. Sabonis. 26-erių lietuvis pagerino asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą, surinko ketvirtą trigubą dublį šį sezoną, o dvigubų dublių seriją pratęsė iki 19 rungtynių. Iš viso per 39 žaistas rungtynes D. Sabonis jau surinko net 32 dvigubus dublius ir pagal šį statistikos komponentą neturi lygių visoje NBA lygoje.

„Kings“ vidurio puolėjas per 37 minutes pelnė 19 taškų (6/11 dvit., 0/3 trit., 7/10 baud.), atkovojo 15 kamuolių ir atliko net 16 rezultatyvių perdavimų. D. Sabonis taip pat blokavo 2 varžovų metimus ir perėmė 2 kamuolius.

D. Sabonis tapo vos antru krepšininku „Kings“ istorijoje, kuriam pavyko surinkti bent 15 taškų, 15 atkovotų kamuolių ir atlikti 15 rezultatyvių perdavimų vieneriose rungtynėse. Kitas krepšininkas – legendinis Oscaras Robertsonas. Tokią statistiką buvęs „Cincinnati Royals“ įžaidėjas fiksavo 15 kartų.

Paskutinę vietą NBA lygoje užimantys „Rockets“ krepšininkai priešinosi tik pusę rungtynių. Trečiame kėlinyje sužaidus 3 min. rezultatas dar buvo lygus 75:75, bet paskui „Kings“ įjungė aukštesnę pavarą ir nurūko į priekį. Po trijų kėlinių komandas skyrė jau 18 taškų (112:94), o ketvirtame kėlinyje šeimininkai tik dar labiau įtvirtino savo pranašumą.

„Kings“ ekipos iš vėžių neišmušė ir ketvirto kėlinio pradžioje kilęs konfliktas, po kurio iš aikštės buvo pašalinti Sakramento žaidėjai Malikas Monkas ir Chimezie Metu, bei „Rockets“ atstovai Tari Easonas ir Garrisonas Matthews.

Rezultatyviausiai „Kings“ gretose žaidė 27 taškus pelnęs Harrisonas Barnesas, o De’Aaronas Foxas pridėjo 24.

„Rockets“ ekipai po 27 taškus pelnė Jalenas Greenas ir Jabari Smithas jaunesnysis.

„Kings“: Harrisonas Barnesas 27 (7 atk. kam.), De'Aaronas Foxas 24 (5 rez. perd.), Terence'as Davis 22, Domantas Sabonis 19 (15 atk. kam., 16 rez. perd.), Malikas Monkas 15, Trey'us Lyles 13.

„Rockets“: Jalenas Greenas ir Jabari Smithas Jr. – po 27, Alperenas Sengunas 14.

Antrą kartą per paskutines penkerias rungtynes laimėjusi J. Valančiūno „Pelicans“ sutvirtino savo pozicijas trečioje Vakarų konferencijos vietoje. Tuo metu D. Sabonio atstovaujama „Kings“ ekipa po trečios iš eilės pergalės žengia penktoje pozicijoje.


Standings provided by Sofascore


Penktadienio rungtynių rezultatai:

Atlantos „Hawks“ – Indianos „Pacers“ 113:111

Niujorko „Knicks“ – Vašingtono „Wizards“ 112:108

„Golden State Warriors“ – San Antonijaus „Spurs“ 144:113

„Oklahoma City Thunder“ – Čikagos „Bulls“ 124:110

Finikso „Suns“ – Minesotos „Timberwolves“ 116:121

Orlando „Magic“ – „Utah Jazz“ 108:112

Denverio „Nuggets“ – Los Andželo „Clippers“ 115:103

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)