Nors pačios NBA vadovai stengiasi, kad kiekvieno vakaro rungtynės būtų tarsi įspūdingas šou, kupinas žadą atimančių dėjimų, tritaškių ir dramatiškų pabaigų, kur kiekvieną sekundę gali įvykti kažkas visiškai netikėto, kai kurie lygos žaidėjai vis dar randa skylių taisyklėse, įgalinančių juos tą reginį padaryti ne visada tokį patrauklų.

Štai viena ryškiausių dabartinės NBA žvaigždžių ir pagrindinių pretendentų į šio sezono MVP titulą Ja Morantas šią naktį įsigudrino vienos trečio kėlinio atakos metu išdeginti beveik pusę minutės be jokio veiksmo – tiesiog leisdamas kamuoliui išgulėti ant parketo.

Jo atstovaujami Memfio „Grizzlies“ tuo metu išvykoje 96:67 dominavo prieš Šarlotės „Hornets“ ir toks amerikiečio elgesys labai daug logikos neturėjo.

LaMelo Ballo pataikius tritaškį laikrodis rodė, kad iki trečio ketvirčio pabaigos liko 3:49 minutės, o kai J. Morantas galų gale prie kamuolio prisilietė, nes pagaliau atsibudęs Terry Rozieras teikėsi priartėti prie varžovo, švieslentėje bedegęs likutis buvo 3:20 min.

Nors tokie pagudravimai yra legalūs – išsimetus kamuolį, bet jo nepalietus, pradeda eiti tik bendras rungtynių laikas, o komandos atakai ir persivarymui per pusę aikštės skirtas limitas nesenka, tai neteikia džiaugsmo nei žiūrovams, nei mačo komentatoriams.

„Jie tiesiog leidžia laikui tiksėti. Niekas nesiteikia pribėgti prie J. Moranto. Nesuprantama, ką daro „Hornets“. Tai – neįtikėtinai nedisciplinuota Šarlotės komanda“, – pastarosios žaidėjų abejingumą minėtame epizode peikė jie.

J. Morantui galiausiai paėmus kamuolį ir pradėjus išpuolį po maždaug 10 sek. prieš jį ne metimo prasižengė tas pats T. Rozieras, o pratęsus dvikovą dar po 10 sek. dvitaškio nepataikė svečių centras Stevenas Adamsas. Nepaisant to, „Grizliai“, kurie vien per šią ataką išgarino bemaž 50 sekundžių, laimėjo įtikinamai – 131:107.

Ir tai – tikrai ne vienetinis atvejis tiek paties J. Moranto, tiek ir kitų NBA lygos krepšininkų žaidime.

Tokį patį triuką sėkmingai naudoja ir Marcusas Smartas iš Bostono „Celtics“, ir LeBronas Jamesas bei Dennisas Schroderis iš Los Andželo „Lakers“, ir kiti.

Dar vieną gudrybę, kaip pradanginti šiek tiek brangaus laiko, puikiai yra įvaldęs ne tik jau minėtas J. Morantas, bet ir serbas Nikola Jokičius.

Jei jo komanda pirmauja, Džokeris dažnai mėgsta visiškai nesiskubinti prieš išmetant kamuolį iš už galinės linijos. Tam, kad būtų nukirpta papildomo laiko, pasitelkiami ir imituojami priekaištai teisėjams, ir labai nerangus kamuolio paėmimas nuo grindų.

Kiek ilgai NBA toleruos tokius žaidėjų gudravimus, turbūt – tik laiko klausimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją