Pasibaigus rungtynėms susikrimtęs Milvokio „Bucks“ lyderis grįžo į areną ir ketino atlikti papildomą seriją baudų metimų. Tačiau tuo pat metu prie krepšio plušėjo ir „76ers“ vidurio puolėjas Montrezlas Harrellas. Pastarasis rungtynėse taip pat prametė 3 baudų metimus iš 4. Nepatenkintas tuo, kad graikas užėmė jo vietą prie baudų metimų linijos M. Harrellas sugriebė G. Antetokounmpo kamuolį ir po trumpo apsižodžiavimo išėjo iš arenos taip ir neatidavęs kamuolio varžovui.


G. Antetokounmpo netrukus grįžo į aikštę su dviem kamuoliais, tačiau tuo metu arenos darbuotojas jau buvo pastatęs kopėčias prieš krepšį. Anot „Bucks“ krepšininko, jis kelis kartus paprašė patraukti kopėčias ir leisti jam užbaigti baudų metimų seriją, o galiausiai nusprendė pats nustumti kopėčias. Po stiproko stumtelėjimo pastarosios nuvirto ant parketo, o G. Antetokounmpo atliko dar kelis metimus ir grįžo į savo komandos persirengimo kambarį.


Kie vėliau G. Antetokounmpo paaiškino savo veiksmus ir teigė, kad nenorėjo nieko įžeisti ar užgauti. „Gerbiu kiekvieną žaidėją. Žinau, kad po rungtynių mažiau laiko aikštėje praleidę krepšininkai mėgsta padirbįėti papildomai. Aš taip pat norėjau atlikti 10 taiklių baudų metimų ir pasiūliau M. Harrellui mėtyti kartu. Bet jis atsisakė, pareiškęs, kad čia yra jų aikštė, o aš turėčiau nešdintis į Milvokį. Kai įmečiau aštuntą baudą jis paprasčiausiai pasiėmė kamuolį ir nuėjo. Man tai buvo netikėta, manau, kad tai – labai neprofesionalu. Aš niekada taip nepasielgčiau, neimčiau profesionalaus atleto, mėginančio užbaigti savo darbą, kamuolio“, – teigė G. Antetokounmpo.

Kalbėdamas apie incidentą su kopėčiomis graikas sakė, kad jis kelis kartus prašė darbuotojo patraukti kopėčias ir leisti jam atlikti dar du baudų metimus. „Jis nesutiko ir tada aš pats nustūmiau kopėčias. Ar aš norėjau, kad jos nuvirstų? Tikrai ne, tai buvo tiesiog atsitiktinumas. Manau, kad visi norintys tuo įsitikinti galės peržiūrėti vaizdo įrašą, nes arenoje pilna kamerų. Galima peržiūrėti viską nuo pradžios iki pabaigos. Man tai nerūpi. Net nežinau, ar turėčiau už kažką atsiprašyti, nes nejaučiu padaręs kažką blogo. Manau, kad turiu teisę padirbėti papildomai po tokio tragiško pasirodymo prie baudų metimų linijos. Neabejoju, kad mano vietoje taip būtų pasielgęs bet kuris profesionalus krepšininkas. O jei nebūtų – vadinasis, krepšinis jiems visai nerūpi“, – samprotavo 2019 ir 2020 metais naudingiausiu NBA krepšininku išrinktas, o 2021 metais NBA čempionu tapęs ir naudingiausio finalo serijos žaidėjo titulą pilnęs G. Antetokounmpo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją