Kaip paneša klubas, K. Irvingas suspenduotas mažiausiai penkerioms rungtynėms. „Nets“ žaibiškai sureagavo dėl K. Irvingo nesuvokiamo delsimo aiškiai paskelbti, kad jis nepritaria antisemitinėms pažiūroms.

„Mes esame priblokšti, kad bendraudamas su žiniasklaida Kyrie neišnaudojo progos pasakyti, kad jis nepuoselėja jokio antisemitinio požiūrio“, – teigia klubas savo pranešime spaudai. Taip pat priduriama, kad tai jau ne pirmas toks kartas.

Viskas prasidėjo nuo to, kad prieš kelias dienas „Twitter“ socialiniame tinkle į diskusijas su fanais įsivėlęs K. Irvingas įdėjo nuorodą į filmą, kuris remiasi antisemitiniu naratyvu persmelkta knyga.

Vėliau NBA žvaigždė ištrynė savo įrašą, tačiau atsiprašymą vilkino, kol galiausiai tai padarė paskatintas paties NBA komisaro Adamo Silverio.

Bendrame pranešime su klubu krepšininkas teigė, kad atsiriboja „nuo bet kokios priespaudos ir neapykantos formos“. Vis dėlto „Nets“ norėjo tiesios ir aiškios K. Irvingo pozicijos: „Tikrai nesuvokiamas yra vengimas atsiriboti nuo antisemitizmo. Tai nesiderina su klubo taisyklėmis ir vertybėmis. Nenorime, kad jis kažkaip šiuo požiūriu būtų tapatinamas su „Nets“.

Sulaukęs žiniasklaidos atstovų klausimo, ar jis pritaria antisemitiniam požiūriui, K. Irvingas vietoj tvirto „ne“ atsakė taip: „Aš negaliu būti antisemitizmo šalininkas, nes žinau, iš kur esu kilęs.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją