Vėl nuvykęs į NBA, 28-erių metų 211 cm ūgio ispanas Naujojo Orleano „Pelicans“ klube žaidimo laiko beveik negauna.

Vidurio puolėjas iš Ispanijos buvo vienintelis „Pelicans“ žaidėjas, kuriam treneris Willie Greenas nesuteikė nė sekundės ant parketo per praėjusią naktį laimėtas rungtynes prieš Los Andželo „Clippers“ – 112:91.

Apskritai per šešerias šio sezono „Pelicans“ rungtynes W. Hernangomezas į aikštę išbėgo vos du kartus ir iš viso sužaidė 14 minučių, per kurias sukrapštė 4 taškus.

Kol kas ispanas tiesiog nepatenka į trenerio rotacijos sistemą – W. Greenas aikštėje remiasi Jonu Valančiūnu (vid. 26,3 min.), lietuvį vidurio puolėją keičia arba Larry Nance'as jaunesnysis (vid. 21 min.) arba Jaxonas Hayesas (vid., 8,3 min.), priekinėje „Pelicans“ linijoje yra ir po traumos sugrįžęs Zionas Williamsas, epizodiškai į šią poziciją pasislinkti gali ir Brandonas Ingramas.

Primename,kad Europos čempionate W. Hernangomezas vidutiniškai žaidė po 22 min., pelnė po 17,2 taško ir rinko po 19,7 efektyvumo balo.

Aštuntfinalio rungtynėse su Lietuvos rinktine JV dubleris visiškai pranoko anksti pražangų prisirinkusį uteniškį (atitinkamai 21 taškas ir 5 taškai) bei padėjo Ispanijos ekipai iškovoti dramatišką pergalę po pratęsimo.

J. Valančiūnas NBA lygoje šį sezoną kol kas renka po 16,7 taško ir atkovoja po 6,8 kamuolio.

Savo vietos Toronto „Raptors” gretose kol kas neatranda ir jaunesnis Willy brolis Juancho Hernangomezas. Europos čempionato finalo rungtynių MVP Kanados ekipos gretose kol kas taip pat sužaidė vos dvejas iš šešerių rungtynių ir jų metu ant parketo iš viso praleido vos 10 minučių.

Willy, kaip ir Juancho, NBA lygoje žaidžia nuo 2016-ųjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)