Per 13-a metų Bostono „Celtics“ ekipoje B. Russellas net 12 kartų žaidė finale, o ten titulą iškovojo 11-ą kartų. Vienintelis kartas, kai „Celtics“ pralaimėjo 1958 metais „St. Louis Hawks“ ekipai, B. Russellas gavo traumą serijos rezultatui esant 2-2. Kitas dvejas rungtynes „Celtics“ pralaimėjo.

B. Russellas laikomas viena spalvingiausių asmenybių krepšinio istorijoje. Jis laimėjo du NCAA čempionatus iš eilės, o su JAV rinktine iškovojo 1956 metų olimpinį auksą.

208 cm ūgio krepšininkas penkis kartus tapo NBA MVP ir 12-a kartų buvo rinktas į NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynes. Lygoje jis išsiskyrė beveik neuždengiamu metimu, o iš viso per karjerą atkovojo 21,620 kamuolius – vidutiniškai 22,5 per rungtynes.

Per visą karjerą NBA jis vidutiniškai per rungtynes taip pat pelnė 15,1 taško ir atliko 4,3 perdavimus.

Iki Michaelo Jordano eros jis buvo laikomas geriausiu NBA žaidėju lygos istorijoje.

2011 metais B. Russellas buvusio prezidento Baracko Obamos buvo apdovanotas Laisvės medaliu. 2017 metais NBA jam įteikė apdovanojimą už gyvenimo pasiekimus.

2013 metais Bostono „City Hall Plaza“ aikštėje buvo atidengta statula, vaizduojanti patį B. Russellą. Jo vardu pavadintas NBA MVP apdovanojimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją