Filadelfijos „76ers“ trečiadienį pranešė, kad sudarė naują dvejų metų sutartį su Jamesu Hardenu, o penktadienį ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowski pranešė, kad Nacionalinė krepšinio asociacija (NBA) pradėjo tyrimą dėl galimai neleistinų Filadelfijos „76ers“ veiksmų tarpsezoniu.

NBA vadovams įtarimų sukėlė J. Hardeno sprendimas atsisakyti pagal ankstesnę sutartį už 2022-2023 m. sezoną jam priklausiusių 47,4 mln. JAV dolerių ir sudaryti naują dvejų metų trukmės sutartį, pagal kurią 32 metų krepšininkas kitą sezoną gaus tik 33 mln. dolerių. 2023-2024 m. sezone 32 metų krepšininko atlygis turėtų siekti 35 mln. JAV dolerių, tačiau sutartyje numatyta galimybė po metų sudaryti naują kontraktą, galimai – palankesnėmis sąlygomis.

Toks J. Hardeno sprendimas leido „76ers“ klubui sutaupyti 15 mln. JAV dolerių ir pratęsti sutartis su laisvaisiais agentais – P.J. Tuckeriu bei Danueliu House'u. Įdomu, kad P.J. Tuckeris 3 metų ir 33,2 mln. dolerių vertės sutartį su „76ers“ sudarė dar birželio 30 dieną, praėjus vos minutei nuo laisvųjų agentų rinkos. Ekspertų teigimu, tikėtina, kad 37-erių puolėjas su klubo vadovybe dėl sutarties sąlygų sutarė gerokai anksčiau, o NBA taisyklėse tai yra draudžiama.

Tokie Filadelfijos ekipos veiksmai NBA lygoje paskatino kalbas, kad J. Hardenas atsisakė 15 mln. dolerių žinodamas, jog už šią sumą bus komandoje išsaugoti P.J. Tuckeris bei Danuelius House'as, o taip pat iš anksto sutaręs su „76ers“ dėl kontrakto pratęsimo po 2022-2023 m. sezono.

Pranešama, kad NBA tyrimo metu ne tik išklausys Filadelfijos klubo krepšinio operacijų prezidento Darylo Morey paaiškinimus, bet ir bendraus su klubo personalo darbuotojais, taip pat peržiūrės susirašinėjimą elektroninėje erdvėje ir skambučių išklotinės.

Pagal NBA kolektyvinę sutartį klubams draudžiama bendrauti su žaidėjais ir jų agentais dėl kontraktų iki birželio 30 d., taip pat negalimi ir bet kokie išankstiniais susitarimai dėl naujų sutarčių sudarymų ar jų pratęsimų.

Tai ne pirmas kartas, kai NBA imasi tirti galimai nelegalius susitarimus tarp klubų ir žaidėjų. Praėjusiais metais po NBA tyrimo paaiškėjo, jog Čikagos „Bulls“ ir Majamio „Heat“ viliodami Lonzo Ballą ir Kyle'ą Lowry pažeidė taisykles ir dėl to prarado antrojo rato naujokų biržos šaukimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją