Adrianas Wojnarowski iš ESPN skelbia, kad „Jazz“ išsiųs 30-metį prancūzą į Minesotos „Timberwolves“. Mainais Jutos komanda gaus net penkis krepšininkus: Maliką Beasley, Patricką Beverley, Jarredą Vanderbiltą, Leandro Bolmaro ir 2022 m. NBA naujokų biržoje 22 šaukimu pakviestą Walkerį Kesslerį.


„Jazz“ ekipai taip pat turėtų atitekti keturi „Timberwolves“ šaukimai 2023, 2025, 2027 ir 2029 metų NBA naujokų biržose.

2013 metais „Jazz“ gretose debiutavęs R. Gobertas NBA lygoje iš viso sužaidė 611 rungtynių, vidutiniškai rinko po 12,4 taško, atkovojo po 11,7 kamuolio ir blokavo 2,2 metimo per rungtynes.

Praėjusiame sezone prancūzo statistika buvo dar įspūdingesnė. Jis per rungtynes vidutiniškai pelnė po 15,3 taško, atkovojo po krepšiais 14,5 kamuolio (geriausias rezultatas visoje lygoje) ir blokavo 2 varžovų metimus per rungtynes.

Su „Jazz“ ekipa jis taip pat šešis kartus žaidė NBA atkrintamosiose varžybose, buvo triskart pripažintas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju, taip pat tris kartus dalyvavo NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

R. Gobertas pernai su „Jazz“ pasirašė penkerių metų trukmės ir 205 mln. JAV dolerių vertės sutartį. 2022-2023 m. sezone 30-metis krepšininkas uždirbs 38,1 mln. dolerių.

Praėjusiame sezone „Jazz“ (49 pergalės/33 pralaimėjimai) Vakarų konferencijoje užėmė 5 vietą, o „Timberwolves“ (46/36) reguliarų sezoną užbaigė 7-oje pozicijoje. Abi komandos pirmąjame NBA atkrintamųjų varžybų etape po šešerių rungtynių serijos 2-4 nusileido savo varžovams - Dalaso „Mavericks“ ir Memfio „Grizzlies“ ekipoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją