Lemiamomis šiame sezone tapo šeštosios finalo serijos rungtynės, kurias San Francisko komanda laimėjo išvykoje – Bostono „Celtics“ krepšininkus svečiai iš Vakarų įveikė 103:90 (27:22, 27:17, 22:27, 27:24). Seriją, kurioje atsiliko 1-2, „Warriors“ laimėjo 4-2.

Paskutiniu tapusį serijos susitikimą „Warriors“ sužaidė itin ramiai ir čempioniškai – savo sąlygas varžovams diktavo nuo pirmųjų minučių, vienu metu buvo priekyje net 22 taškų persvara (72:50) ir sukurti intrigos šeimininkams taip ir neleido.

Naudingiausiu finalo serijos krepšininku (MVP) pirmą kartą karjeroje tapęs 34-erių S. Curry buvo sunkiai sulaikomas ir rungtynes užbaigė su 34 taškais (6/10 dvit., 6/11 trit., 4/4 baud.), 7 rezultatyviais perdavimais bei 7 atkovotais kamuoliais.

„Nuostabus jausmas. Šią komandą kartu statėme 10-11 metų ir vėl kartu tai padarėme! Buvo visko – traumos mus nustūmė į dugną po labai sėkmingų sezonų, tačiau mes radome būtų kaip vėl pakilti į viršūnę. Tai fantastiška“, – Bostono arenos viduryje ašaras braukdamas kalbėjo S. Curry.

S. Curry su San Francisko komanda NBA pirmenybėse triumfavo jau ketvirtą kartą (2015, 2017, 2018, 2022), o iš viso „Warriors“ klubui tai yra jau septintasis titulas (anksčiau komanda lygoje yra triumfavusi 1947, 1956 ir 1975 m.).

Pagal iškovotų NBA titulų skaičių „Warriors“ pralenkė Čikagos „Bulls“ klubą, kuris, vedamas legendinio Michaelo Jordano, lygoje yra triumfavęs 6 kartus. Daugiau kartų nei „Warriors“ (po 17) lygą yra laimėjusios tik Los Andželo „Lakers“ ir Bostono „Celtics“ komandos.

Kaip ir S. Curry bei treneris S. Kerras, po ketvirtą kartą NBA čempionais „Warriors“ gretose tapo Klay Thompsonas, Draymondas Greenas ir tik epizodiškai šį sezoną rungtyniavęs Andre Iguodala, po šios pergalės greičiausiai užbaigsiantis profesionalo karjerą.

NBA čempionate triumfavo "Golden State Warriors"

„Celtics“ lemiamose rungtynėse itin pritrūko atsarginių suolo indėlio. Ne starto penketo žaidėjai „keltams“ iš viso surinko vos 5 taškus, ne itin sėkmingai sužaidė ir vienas iš lyderių – vos 6 iš 18 metimų realizavęs Jaysonas Tatumas.

„Warriors“ savo ruožtu varžovų krepšį užpylė tritaškiais, kurių realizavo 19 iš 46 (41,3 proc.).

„Warriors”: Stephenas Curry 34, Andrew Wigginsas 18, Jordanas Poole'as 15, Klay Thompsonas ir Draymondas Greenas po 12, Garry Paytonas ir Otto Porteris po 6 taškus.

„Celtics”: Jaylenas Brownas 34 (5/11 trit.), Alas Horfordas 19 (14 at. kam.), Jaysonas Tatumas 13, Robertas Williamsas 10, Marcusas Smartas 9, Grantas Williamsas 3, Derrickas White'as 2 taškai.

NBA čempionų titulo „Warriors“ krepšininkams negalėjo įteikti lygos generalinis komisaras Adamas Silveris, kuris rungtynėse nedalyvavo dėl vis dar galiojančio lygos koronaviruso protokolo ir buvo priverstas likti namuose.

Naujo dizaino Larry O'Brieno trofėjų čempionams įteikė kitas lygos atstovas – verslininkas ir A. Silverio dešinioji ranka Markas Tatumas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją