Ankstyvą antradienio rytą Lietuvos laiku „Warriors“ namuose 104:94 (27:16, 24:23, 24:35, 29:20) įveikė Bostono „Celtics“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į prieį 3-2.

„Warriors” herojumi tapo geriausias karjeros rungtynes NBA sužaidęs Andrew Wigginsas. Nors taip pat nepataikė nė vieno iš 6 tritaškių, 27-erių kanadietis realizavo 12 iš 17 dvitaškių ir pelnė 26 taškus, taip pat atkovojo 13 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 2 kamuolius perėmė.

S. Curry savo ruožtu surinko 16 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau šiame susitikime nutrūko unikali snaiperio serija – gynėjas bent po vieną tritaškį buvo pataikęs 132 atkrintamųjų rungtynėse paeiliui, o pridedant reguliarųjį sezoną tokių mačų serija tęsėsi net 233 rungtynes.

Po pirmosios mačo pusės „Warriors“ pirmavo 51:39, tačiau ilgai strigę „Celtics“ krepšininkai antroje susitikimo dalyje perėmė iniciatyvą ir patys išsiveržė į priekį (61:66 įpusėjus trečiajam kėliniui).

Visgi tada keletą tritaškių paeiliui įskraidino Klay Thompsonas, „Warriors“ stabilizavo padėtį, o ketvirtajame kėlinyje A. Wigginso vedami šeimininkai dar sykį šioje serijoje įrodė savo pranašumą.

K. Thompsonas prie „Warriors” pergalės pridėjo 21 tašką (5/11 trit.), Gary Paytonas II – 15, Jordanas Poole'as – 14.

Nors būta ir labai įspūdingų metimų, Steve'o Kerro auklėtiniai viso realizavo tik 9 iš 40 (22,5 proc. taiklumas) tritaškių.

„Bostono komanda pademonstravo gerą gynybą, tačiau faktas, kad Curry tai nebuvo pačios geriausios rungtynės.

Retai taip nutinka, kad geriausias pasaulio snaiperis pramestų absoliučiai visus tritaškius, kai kuriuos – laisvas. Bet kuriuo atveju, mes radome rezervų ir mes esame pakankamai patogioje situacijoje prieš likusias rungtynes, nors darbas dar toli gražu neužbaigtas“, – rungtynes apibendrino S. Kerras.

„Celtics“ Jaysonas Tatumas pelnė 27 (5/11 dvit., 5/9 trit., 10 atk. kam.), Marcusas Smartas 20, Jaylenas Brownas 18 (0/5 trit., 9 atk. kam.) taškų.

Šeštosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Bostone, o jei prireiks lemiamų septintųjų, jos vyks „Warriors“ namų arenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją