„Warriors“ ekipa po pertraukėlės sugrįžo į NBA superfinalą ir šį kartą jame ginklus surems su Bostono „Celtics“ krepšininkais. 33-ejų K. Durantas lemiamas kovas stebės tik kaip žiūrovas – 2019-aisiais jis paliko Oklando klubą ir persikėlė į Bruklino „Nets“ gretas, kur dėl įvairių aplinkybių kalnų nuversti KD taip ir nepavyko.

Atostogų nuotaikomis K. Durantas gyvena jau senokai. Būtent „Celtics“ ekipa šio sezono Rytų konferencijos ketvirtfinalyje „sausai“ 4-0 eliminavo „Nets” ir sudarė galimybes KD atvykti į Europą ir savo akimis pamatyti, kokios aistros verda Eurolygos arenose.

Amerikietis gyvai stebėjo, kaip Pirėjo „Olympiakos“ kovoje dėl bilieto į finalo ketvertą eliminuoja „Monaco“, o Graikijos klubo fanai arenoje surengia NBA žvaigždę nustebinusią fiestą. Jai pasibaigus krepšinio žvaigždė neslėpė buvęs priblokštas ir neįsivaizduojantis tokių dalykų JAV arenose.

32-ejų D. Greenas naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Lietuvos laiku pradės kovą dėl dar vieno NBA čempionų titulo – galutinės pergalės prieš „Celtics“ atveju šis trofėjus puolėjui būtų jau ketvirtas karjeroje.

Todėl nieko keisto, kad žurnalisto Colino Cowherdo jis buvo paklaustas, kaip šiame kontekste jis vertina 2019-ųjų K. Duranto pasirinkimą išvykti iš Kalifornijos ir karjerą pratęsti kol kas sėkmės recepto nerandančiame Brukline. D. Greenas pripažįsta, jog KD išvykus į „Nets“ jis tokį sprendimą vertino kaip klaidą ir pagrindė, kodėl laikosi tokios pat pozicijos.

„Kevinas man yra kaip brolis ir aš tikrai žinau, kas jam svarbiausia gyvenime. Neslėpsiu – krepšinis man yra svarbus, tačiau ne pats svarbiausias veiksnys gyvenime. O Kevinui būtent krepšinis yra pats svarbiausias dalykas – tai yra tai, kuo jis rūpinasi labiausiai ir į ką yra pasinėręs visu 100 proc. Patikėkite, aš tai žinau.

Priežastis, kodėl aš jo pasirinkimą įvertinau kaip klaidingą? Jaučiau, kad „Warriors“ komandoje jis turėjo galimybes tiesiog eiti į aikštę ir atsiduoti krepšiniui, rūpintis tik žaidimu – būtent tuo, kas jam patinka labiausiai.

O kas „Nets“ klube vyko, pavyzdžiui, šį sezoną? Užtenka vien Kyrie Irvingo istorijos – tai jis žais, tai jis nežais, visos kalbos sukosi apie kažkokius pašalinius dalykus ir neabejoju, kad tai blaško dėmesį. Tai tikrai ne tai, kuo Kevinas mėgaujasi“, – apie dukart NBA čempiono pasirinkimą kalbėjo D. Greenas.

Kevinas Durantas

Anot D. Greeno, jam rūpi gero bičiulio karjera ir savijauta ir jis linki jam kuo didžiausios sėkmės. Būtent vystydamas šią mintį amerikietis kaip galimą K. Duranto ateities karjeros stotelę paminėjo „Barcelonos“ ekipą, kurią šiuo metu treniruoja Šarūnas Jasikevičius.

„Kaip ir sakiau, Kevinas man yra kaip brolis, todėl aš noriu, kad jam sektųsi. Nesvarbu, ar tai būtų Brukline, ar jis nuspręstų išvykti žaisti į Barselonos komandą Eurolygoje kitais metais“, – tikino D. Greenas.

Pažymėtina, kad 2021-aisiais K. Durantas su „Nets“ pasirašė naują ketverių metų trukmės 198 mln. JAV dolerių vertės sutartį, kuria remiantis paskutinį sezoną lygoje (2025-2026 m.) jo alga turėtų išaugti iki 54,7 mln. dolerių per metus.

Tai nereiškia, kad krepšininkas negali būti iškeistas į kitą NBA klubą, tačiau žaidimo Eurolygoje variantas bent jau artimiausiu metu atrodo sunkiai tikėtinas.

Tiesa, pasibaigus šiai sutarčiai K.Durantui bus 37-eri, todėl teoriškai pabaigti savo karjerą Eurolygoje krepšininkas laiko dar turėtų.

„Eurolyga yra antras pagal pajėgumą turnyras pasaulyje. Smagios ir įdomios rungtynės, konkurencija. Man tikrai būtų įdomu paskutinius karjeros metus pažaisti Barselonoje“, – 2019-aisiais kalbėdamas su Serge'u Ibaka sakė pats KD.

„Warriors“ per pastarąjį dešimtmetį NBA čempionatą laimėjo tris kartus – 2015, 2017 ir 2019 m.
Paskutinius du sykius su „kariais” lygoje triumfavo ir K. Durantas.

Draymondas Greenas, Kevinas Durantas

„Celtics” paskutinį sykį lygoje triumfavo 2008-aisiais, o finale paskutinį kartą žaidė 2010 m.

Apskritai „Celtics” komanda per visą NBA istoriją lygoje yra triumfavusi 17 sykių, o „Warriors“ – 6 kartus. Tarpusavyje finale abi komandos žaidė vos vieną kartą – dar 1964-aisiais.

„Nets” klubas NBA čempionate triumfavęs nėra – 2002 ir 2003 m. tuomet dar Naujajame Džersyje žaidusi „Nets“ ekipa su Jasonu Kiddu priešakyje buvo pasiekusi finalą.

K. Durantas kartu su D. Greenu du kartus – Rio de Žaneire ir Tokijuje – yra tapę olimpiniais čempionais. Tiesa, KD turi vienu olimpiniu auksu daugiau, jis žaidė ir 2012-aisiais Londone triumfavusioje JAV rinktinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)