Paskutinėse keliose serijos rungtynėse blankiai žaidęs J. Butleris šioje dvikovoje buvo tiesiog nesustabdomas. Per 46 minutes jis surinko 47 taškus (12/21 dvit., 4/8 trit., 11/11 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus privertė varžovus suklysti ir blokavo 1 metimą.

32-ejų krepšininkas ne tik padėjo savo komandai sugrąžinti konferencijos finalo seriją į Majamį, bet ir pagerino prieš dešimtmetį analogiškoje serijoje tarp „Heat“ ir „Celtics“ užfiksuotą L. Jameso rekordą. 2012 m. tuometinis „Heat“ lyderis šeštose finalo serijos rungtynėse į Bostono ekipos krepšį įmetė 45 taškus, o po jo benefiso serijos rezultatas taip pat tapo lygus 3-3.

Svečiai iš Majamio energingai pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje sužaidus 7 min. pirmavo 19:9. Tačiau savų žiūrovų palaikomi „Celtics“ krepšininkai neleido svečiams atitrūkti, o po dviejų kėlinių komandas skyrė tik 2 taškai – 48:46 priekyje buvo „Heat“.

Trečio kėlinio viduryje po Maxo Struso tritaškio „Heat“ turėjo 12 taškų persvarą (70:58), o baigiantis kėliniui Victoras Oladipo baudų metimais padidino pranašumą iki 13 taškų (79:66). Bet „Celtics“ trečią kėlinį užbaigė spurtu 9:3, o ketvirtame ir toliau atkakliai vijosi savo varžovus. Iki kėlinio pabaigos likus 5 min. 31 sek. „Celtics“ vidurio puolėjas Alas Horforfas tolimu metimu rezultatą išlygino (94:94), o netrukus Derrickas White'as paleido dar vieną tritaškį ir persvėrė – 97:94.

Tačiau „Heat“ įžaidėjas Kyle'as Lowry atsakė savo tritaškiu, o po dviejų jo baudų metimų Majamio ekipa vėl buvo priekyje – 99:97. Paskutinėmis rungtynių minutėmis iniciatyvos ėmėsi net 17 taškų ketvirtame kėlinyje surinkęs J. Butleris, užtikrinęs, kad lemiamos serijos rungtynėse vyks Majamyje.

Nugalėtojų gretose be J. Butlerio pasižymėjo geriausias rungtynes konferencijos finalo serijoje surinkęs K. Lowry. 36-erių įžaidėjas pelnė 18 taškų ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Celtics“ ekipai Jaysonas Tatumas pelnė 30 taškų (5/5 dvit., 4/7 trit., 8/8 baud.), po krepšiais atkovojo 9 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, privertė varžovus suklysti 2 kartus, bet pats padarė net 7 klaidas.

Majamio „Heat“ ekipa paskutinį kartą NBA finale žaidė 2020-aisiais, o „Celtics“ ryškiausioje planetos krepšinio scenoje nebuvo pasirodžiusi nuo 2010-ųjų. Per paskutinį dešimtmetį komandos du kartus grūmėsi Rytų konferencijos finale – ir abu sykius pergalę šventė „Heat“ ekipa.

Septintosios Rytų konferencijos finalo serijos rungtynės vyks Majamyje, naktį iš sekmadienio į pirmadienį Lietuvos laiku.

NBA finale „Heat“ arba „Celtics“ jau laukia San Fransisko „Golden State Warriors“ ekipa. Pastaroji Vakarų konferencijos finale 4-1 nugalėjo Dalaso „Mavericks“ir į didįjį finalą sugrįžo po trejų metų pertraukos.

„Heat“: Jimmy Butleris 47 (9 atk. k., 8 rez.perd.), Kyle'as Lowry 18 (10 rez. perd.), Maxas Strusas 13, P.J.Tuckeris 11.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 30 (9 atk.k.), Derrickas White'as 22, Jaylenas Brownas 20, Marcus Smartas 14, Robertas Williamsas III 12.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją