S. Kerras kalbėjo apie tragediją Teksase, kur Juvaldžio pradinėje mokykloje įsiveržęs 18-metis šaulys nužudė 19 vaikų ir du suaugusiuosius. Tai – daugiausiai aukų pareikalavusios šaudynės JAV mokykloje per pastaruosius kelerius metus ir naujausias kruvino smurto panaudojant ginklus atvejis Amerikoje.

„Aš pavargau nuo tų visų užuojautų tragediją išgyvenančioms šeimoms. Aš taip pavargau nuo tų atsiprašymų, nuo visų tų tylos minučių. Gana“, – drebančiu balsu kalbėjo S. Kerras, ne kartą pasisakęs prieš ginkluotą smurtą. Jo paties tėvas buvo nušautas teroristų atakoje Beirute 1984 metais. S. Kerras visą laiką kvietė reformuoti JAV ginklų įsigyjimo ir laikymo įstatymą.

„Senatoriai vengia kažką daryti, nors vyksta šaudymai mokyklose ir prekybos centruose. Klausiu jūsų, ar jūsų siekimas išlaikyti valdžią yra didesnis už visas tas vaikų, paauglių ir bažnyčių lankytojų gyvybes. Tikrai taip atrodo“, – sakė jis.

Didžiausias tokio pobūdžio smurto protrūkis įvyko prieš dešimtmetį Konektikute, kur mokykloje šaulys nužudė 20 vaikų ir 6 suaugusiuosius.

„Man jau atsibodo. Mano viso to gana. Negalime tylėti. Negalime čia sėdėti, skaityti naujieną ir skelbti tylos minutę, – kalbėjo S. Kerras. Pakildamas nuo kėdės jis dar kartą emocingai sušuko: „Tai apgailėtina. Man užteks.“

Trečiadienį Dalase vykusią dvikovą „Warriors“ krepšininkai pralaimėjo 109:119, tačiau serijoje iki 4 pergalių S. Kerro auklėtiniai vis dar pirmauja 3-1. Ketvirtadienį San Franciske jie turės galimybę pergalės atveju žengti į didįjį NBA finalą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją