Po 11 metų pertraukos į Vakarų konferencijos finalą iškopusi „Mavericks“ komanda šį kartą nesileido trypiama ir galigai startavusi pirmo kėlinio 7 minutę pirmavo 26:10.

Įspūdingai pirmame kėlinyje rungtyniavęs Dalaso ekipos įžaidėjas Luka Dončičius per pirmas 12 minučių surinko net 18 taškų. Nors vėliau išsijudino ir šeimininkai, bet po dviejų kėlinių „Mavericks“ pirmavo 72:58.

Po blankaus pasirodymo pirmose rungtynėse atsigavęs L. Dončičius per pirmus du kėlinius pelnė 24 taškus – tai yra 4 taškais daugiau nei per visas pirmąsias serijos rungtynes.

Tačiau „Golden State Warriors“ krepšininkų toks fantastiškas varžovų lyderio proveržis neįbaugino. Trečią kėlinį jie laimėjo 25:13 ir prieš paskutinį ketvirtį atsiliko tik dviem taškais – 83:85. O jau pačioje ketvirto kėlinio pradžioje Otto Porteris Jr. tolimu metimu pirmą kartą išvedė į priekį „Golden State Warriors“ ekipą (86:85).

Ketvirto kėlinio pradžioje šeimininkų gretose pirmais smuikais griežę Jordanas Poole'as ir Kevonas Looney terorizavo svečių gynybą ir po jų metimų kėlinio viduryje „Kariai“ pirmavo 102:94.

Nors L. Dončičius dar bandė gelbėti savo komandą ir per paskutines 6 minutes sumetė net 14 taškų, tačiau įsibėgėjusių „Golden State Warriors“ krepšininkų sustabdyti jam nepavyko.

23-ejų slovėnas per 38 minutes iš viso pelnė 42 taškus (7/13 dvit., 5/10 trit/., 13/15 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus, blokavo varžovų metimą ir perėmė 3 kamuolius, o pats suklydo du kartus.

„Golden State Warriors“ gretose pasižymėjo 32 taškus surinkęs Stephenas Curry. 34-erių krepšininkas realizavo 6 iš 10 tritaškių, taip pat atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir po krepšiais atkovojo 8 kamuolius.

23 taškus prie pergalės pridėjo J. Poole'as, o didžiausiu netikėtumu tapo rezultatyviausias karjeros rungtynes NBA atkrintamosiose sužaidęs ir 21 tašką pelnęs „Golden State Warriors“ vidurio puolėjas K. Looney. 26-erių krepšininkas po krepšiais taip pat atkovojo 12 kamuolių ir užfiksavo antrą dvigubą dviženklį atkrintamosiose varžybose per savo karjerą.

Trečiose serijos iki keturių pergalių rungtynės vyks Dalase naktį iš pirmadienio į antradienį Lietuvos laiku.

„Warriors“: Stephenas Curry (6/10 trit.) 32, Jordanas Poole'as – po 23, Kevonas Looney 21 (12 atk. kam.), Andrew Wigginsas (3/5 trit.) 16, Klay Thompsonas 15, Otto Porteris 11;

„Mavericks“: Luka Dončičius (5/10 trit.) 42, Jalenas Brunsonas (5/7 trit.) 31, Reggie Bullockas (6/10 trit.) 21.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją