„Dabar jau šitos šypsenos man nuo veido niekaip nenukrapštysite. Esu iš tikrųjų laimingas. Šios rungtynės buvo mūsų komandos pareiškimas“, – po NBA Vakarų konferencijos pusfinalio kulminacijos kalbėjo Dalaso „Mavericks“ vedlys L. Dončičius.

Slovėnas pelnė 35 taškus, o jo ekipa išvykoje 123:90 sutraiškė „Suns“, laimėdama seriją 4-3.

„Daug kas kalbėjo, kad šis mačas baigsis triuškinančiu skirtumu. Ką gi, jie neapsiriko“, – triumfavo „Mavericks“ strategas Jasonas Kiddas, ironiškai primindamas jo auklėtiniams nepalankias prognozes prieš lemiamas serijos rungtynes Finikse.

Dalaso krepšininkai absoliučiai dominavo aikštėje, o skirtumas tarp komandų paskutiniame kėlinyje buvo pasiekęs net 46 taškus.

64-erias iš 82-ejų rungtynių reguliariajame sezone laimėjusi „Suns“ šitokio pažeminimo nebuvo patyrusi jau seniai.

„Tai buvo senas geras užpakalių spardymas nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – griežtai apibendrino Devinas Bookeris.

Jo paties pasirodymas buvo tikra agonija: kas penktas pataikytas metimas „iš žaidimo“, 11 taškų, 4 klaidos, blogiausias „+/-“ rodiklis komandoje (-41). O juk kalba eina apie gynėją, reguliariajame sezone fiksavusį 26,8 taško vidurkį.

Dar skaudžiau „prisėsti užpakalį“ po rungtynių turėjo būti „Suns“ atakų generolui Chrisui Paului.

37-erių įžaidėjo vedamos komandos pralaimėjo septintąsias atkrintamųjų varžybų serijos rungtynes ketvirtą kartą iš eilės. Rekordinį penktą sykį Ch. Paului kapituliuoti teko nepaisant to, jog serijos pradžioje jo ekipa pirmavo 2-0.

Pernai tai nutiko NBA finale, kurį Finikso atstovai pralaimėjo Milvokio „Bucks“.

Ir veteranas nepadarė nieko, kad nusitrintų sau nuo veido nelaimėlio antspaudą: pirmus taškus ne nuo baudų metimų linijos jis pelnė, kuomet „Suns“ jau atsiliko 40 taškų skirtumu.

Bendras CP3 kraitis – vos 10 taškų ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

Bet nesėkmės, regis, užgrūdino čempiono žiedo vis dar neturintį gynėją, kuris nedramatizavo situacijos.

„Kai žaidi pakankamai ilgai, po kiekvieno panašaus pralaimėjimo tau sako, jog tai buvo geriausias šansas. Tačiau aš manau, kad mes grįšime kitais metais. Tikrai neketinu rytoj baigti karjeros. Tikiuosi, man užteks sveikatos, ketinu žaisti toliau“, – kalbėjo Ch. Paulas, kurį praėjusią naktį varžė ir raumens problemos.

Jis užstojo „Suns“ vairininką Monty Williamsą, paskubėjusį prisiimti visą kaltę dėl tokios sezono pabaigos.

„Manau, kad tai – mano, kaip įžaidėjo ir komandos lyderio, atsakomybė“, – į krūmus nespruko krepšininkas.

Tiesa, regis, nuomonės komandoje išsiskyrė. „Suns“ aukštaūgis Deandre Aytonas žaidė tik 17 min. ir po to, kai trečio kėlinio pradžioje apsižodžiavo su M. Williamsu, daugiau nebegrįžo ant parketo.

„Savo žaidėjus įspėjau, kokį poveikį gali turėti liaupsės, kurias nuolat girdėdavome viso sezono metu. Jas mes priėmėme, taigi, dabar turime priimti ir šį rezultatą. Toks yra žmogaus gyvenimas“, – komentavo M. Williamsas.

Primename, kad konferencijos finale „Mavericks“ varžysis su „Golden State Warriors“, kurie 4-2 pranoko Memfio „Grizzlies“.

Rytuose susikibs Bostono „Celtics“ ir Majamio „Heat“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją