Pagrindiniu „Heat“ pergalės kalviu tapo 32-ejų Jimmy Butleris, puikiai jautęsis jam pažįstamoje „76ers“ arenoje, kurioje rungtyniavo 2018/19 sezone.

Į buvusios komandos krepšį per 43 min. puolėjas pelnė 32 taškus (11/23 dvit, 2/6 trit., 4/6 baud.), taip pat atkovojo 8 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Joeli, mano bičiuli. Mano broli, kuriam skirčiau MVP. Labai malonu jį įveikti, nemeluosiu. Aš labai myliu šį miestą, labai myliu šiuos vaikinus rūbinėje. Taigi, bet kuriuo atveju, nugalėti buvusią komandą yra ypatinga“, – atvirai kalbėjo J. Butleris, po dvikovos apsikabinęs J. Embiidą.

„Heat“ antrą kartą per paskutinius tris sezonus su lyderiu J. Butleriu pateko į Rytų konferencijos finalą.

„76ers“ gerbėjai ir daugelis šios organizacijos narių negali patikėti, kaip klubas suklydo ir leido J. Butleriui išvykti po 2019-ųjų sezono.

„Žinau, kad bandėme. Didžiąją rungtynių dalį bandėme. Tačiau tiesiog mes nebuvome pakankamai geri“, – po dvikovos kalbėjo J. Embiidas. Jam iki šiol skaudu, jog „76ers“ lengvai paleido J. Butlerį, su kuriuo ir B. Simmonsu sudarė trejetą, galėjusį daug metų kovoti dėl titulo.

„Aš vis dar nesuprantu, kaip mes jį paleidome. Norėčiau, kad vis dar būtume galėję kovoti kartu“, – neslėpė „76ers“ lyderis, kuris dėl smegenų sukrėtimo praleido pirmąsias dvejas rungtynes Majamyje.

Ant parketo grįžęs „76ers“ lyderis padėjo komandai išlyginti serijos rezultatą, tačiau jam stigo pagalbos 6-ose rungtynėse. Aukštaūgis ketvirtadienį naktį žaidė net 44 min., pelnė 20 taškų ir atkovojo 12 kamuolių.

Filadelfijos klubas dideles viltis dėjo į Beną Simmonsą, tačiau pats krepšininkas nebuvo patenkintas komandoje ir šiemet buvo išmainytas į Bruklino „Nets“. Iš ten į Filadelfiją atvyko Jamesas Hardenas, kuris greta J. Embiido turėjo tapti vienu rezultatyviausių komandos žaidėjų.

Jačiau J. Hardenas „dingo“ atkrintamosiose, jis tik 4-as serijos rungtynes sužaidė fantastiškai, tačiau kitose dvikovose virto klaidų darymo mašina.

Kai J. Hardenas lemiamame kėlinyje prarado dar vieną kamuolį, kuris virto „Heat“ taškais (80:63), „76ers“ sirgaliai nušvilpė savo ekipos žaidėją. Visus taškus (11) J. Hardenas pelnė dar pirmoje dvikovos pusėje ir 0 taškų – po pertraukos.

„Esu tikras, kad nuo tada, kai jis atvyko į Filadelfiją, visi tikėjosi Hjustono Jameso Hardeno. Bet jis jau nebe toks“, – atvirai apie komandos draugą kalbėjo J. Embiidas.


Rytų konferencijos finale Majamio ekipos lauks Bostono „Celtics“ ir Milvokio „Bucks“ poros nugalėtojas, čia serijoje 3-2 priekyje čempionų titulą ginanti „Bucks“.

„76ers“: Joel Embiid (12 atkov. k.) ir Tyrese Maxey po 20, Shake Milton 15, Tobias Harris 14, Jamesas Hardenas 11 (9 rez. p.) taškų.

„Heat“: Jimmy Butler 32, Max Strus 20, P.J. Tucker 12, Tyler Herro ir Bam Adebayo 10 (8 atkov. k.) po 10 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją