„Bucks“ krepšininkai dominavo rungtynėse, tačiau dvikovos pabaigoje pirmaisiais smuikais griežti pradėję A. Horfordas ir J. Tatumas, ketvirtame kėlinyje pelnę atitinkamai 16 ir 12 taškų, paguldė čempionų titulą ginančią Milvokio ekipą ant menčių.

Paskutinį ketvirtį svečiai laimėjo 43:28.

„Bucks“ komandoje dar vieną įspūdingą pasirodymą surengė Giannis Antetokounmpo. Lyderis pelnė 34 taškus, atkovojo 18 kamuolių ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus.

Milvokio komanda žaidžia jau septintas rungtynes iš eilės be traumuoto kito savo lyderio Khriso Middletono. Neaišku, ar jis galės grįžti į aikštę dar šioje serijoje.

Stephenas Curry tapo pirmuoju žaidėju NBA istorijoje, atkrintamosiose varžybose, pataikiusiu 500 tritaškių. Šią magišką iki šiol lygoje nematytą ribą „Warriors“ snaiperis kirto pirmadienio rungtynėse su Memfio „Grizzlies“.

2021-2022 metų sezoną S. Curry vieną po kito triuškina NBA rekordus.

Tris kartus NBA čempionas ir dukart MVP aplenkė daugiausiai tritaškininkių lygos istorijoje pataikiusį Ray Alleną dar gruodžio mėnesį. Po 8 dienų jis peržengė 3000 pataikytų tritaškių ribą.


Visų žvaigždžių rungtynėse jis pataikė 16 tritaškių ir pagerino rekordą. Taip pat šį sezoną jis kirto 20 tūkst. pelnytų taškų ribą.

S. Curry pirmauja lygoje pagal pataikytus tritaškius (285) ir mestus tritaškius (750) septintą kartą per savo karjerą. Tritaškius jis pataiko 40,9 proc. taiklumu.

Net ir žaisdami be savo lyderio Ja Moranto „Grizzlies“ pirmavo visas rungtynes, tačiau į rungtynių pabaigoje „Warriors“ priartėjo ir lipo varžovams ant kulnų.

Paskutinę minutę S. Curry baudų metimais pirmą kartą persvėrė rezultatą aikštės šeimininkų naudai (94:93), o vėliau taikliais baudų metimais įtvirtino pergalę.


„Warriors“ šventė pergalę 101:98 (20:24, 18:17, 24:28, 39:29) ir pirmauja serijoje iki keturių pergalių jau 3-1. Kitas rungtynes komandos žais trečiadienį Memfyje.

Nugalėtojams S. Curry pelnė 32 taškus, Andrew Wigginsas pridėjo 17. „Grizzlies“ išsiskyrė Jarenas Jacksonas Jr. Jis pelnė 21 tašką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją