Iš Kamerūno kilęs, tačiau šiai šaliai niekada neatstovavęs J. Embiidas ateinančiose 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse gali apsivilkti prancūzų nacionalinės ekipos aprangą.

Anot prancūzų „RMC Sport“, NBA žvaigždė inicijavo teisines procedūras, reikalingas gauti Prancūzijos pasui. Prieš ketverius metus J. Embiidas jau buvo išreiškęs norą žaisti Prancūzijos rinktinėje.

28-erių metų krepšininkas birželio pabaigoje planuoja išvyką į Prancūziją, kur veikiausiai užbaigtų tvarkyti dokumentus.

FIBA įstatai leidžia rinktinėje turėti vieną natūralizuotą žaidėją. Prancūzijos rinktinėje iki šiol natūralizuotų žaidėjų nebuvo.

Jei J. Embiidas gaus pilietybę, jis galės žaisti kartu su kitomis prancūzų žvaigždėmis Nicolas Batumu, Rudy Gobertu ir Evanu Fournier.

Tiesa, ne visiems patinka toks scenarijus. Pavyzdžiui, natūralizuotų žaidėjų priėmimui į rinktinę priešinasi prancūzų krepšinio legenda Tony Parkeris.

Savo ruožtu Prancūzijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Patrickas Beesley pareiškė, kad J. Embiido prisijungimas prie rinktinės yra visai realus. Jis kartu su R. Gobertu galėtų suformuoti unikalų dviejų bokštų tandemą.

Šį sezoną J. Embiidas vidutiniškai per rungtynes pelno 30,6 taško, atkovoja 11,7 kamuolio ir atlieka 4,2 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvos rinktinė su prancūzais artimiausiu metu susidurs Europos čempionate, kuris rugsėjo 1-18 dienomis vyks Čekijoje, Sakartvele, Italijoje ir Vokietijoje.

Kazio Maksvyčio auklėtiniai B grupėje be akistatos su prancūzais taip pat susigrums Slovėnija, Vokietija, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją