Apdovanojimą laureatui „Celtics“ treniruotėje įteikė NBA legenda Gary Paytonas. Būtent jis 1996 metais tapo paskutiniu gynėju, pelniusiu tokį pripažinimą pajėgiausioje planetos lygoje.

Žurnalistų ir transliuotojų balsavime M. Smartas surinko 257 balus ir aplenkė Finikso „Suns“ puolėją Mikalą Bridgesą (202 balai) bei pernykštį laimėtoją, Jutos „Jazz“ vidurio puolėją iš Prancūzijos Rudy Gobertą (136).

Pagal perimtus kamuolius M. Smartas NBA reguliariajame sezone užėmė septintą vietą (vid. 1,68), o jo komanda visoje lygoje į savo krepšį praleido mažiausiai taškų.

Nuo 1982 metų, kai pirmą kartą išrinktas geriausiai besiginantis žaidėjas, šioje nominacijoje dominavo aukštaūgiai. M. Smartas ir G. Paytonas yra vieninteliai tokiu prizu apdovanoti įžaidėjai.

Dar penkis sykius titulas atiteko atakuojantiems gynėjams, paskutinis iš pastarųjų tokios garbės 1988 metais susilaukė Michaelas Jordanas.

Kartu su „Celtics“ M. Smartas šiuo metu grumiasi NBA Rytų Konferencijos ketvirtfinalyje su Bruklino „Nets“. Jo aktyvi asmeninė gynyba rungtynių pabaigoje praėjusį savaitgalį reikšmingai prisidėjo prie Bostono atstovų dramatiškos pergalės pirmose serijos rungtynėse 115:114.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją