„Lietuvoje visi bijo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas užėmęs Ukrainą sieks atkurti Sovietų Sąjungą ir puls Lietuvą, o tai pradės Trečiąjį pasaulinį karą. Gal čia, Amerikoje, daugeliui tai atrodo kaip pokštas, bet panašu, kad daugelis amerikiečių nesupranta, jog Lietuva, kaip ir JAV, priklauso NATO organizacijai, o jei bus užpulta bet kuri šios organizacijos narė, visos kitos irgi įsitrauks į karą. Tai gali būti baisiausias scenarijus visam pasauliui, nes toks karas pasieks visus“, – teigė 25 metų krepšininkas.

Kalbėdamas apie karo niokojamą Ukrainai, D. Sabonis neslėpė, kad jautriai išgyvena šią nelaimę ir papasakojo apie lietuvių paramą ukrainiečiams. „Kiekvieną dieną sekame naujienas iš Ukrainos. Šioje šalyje turime daug draugų, tad mums tai tikrai nėra eilinė situacija. Tiesa, kol kas karas Ukrainoje tiesiogiai nepaveikė Lietuvos, bet žinau, kad daug mūsų gydytojų ir medikų išvyko į Ukrainą. Lietuviai palaiko ukrainiečius, vien per pirmas šešias karos dienas lietuviai paaukojo Ukrainai apie 10 mln. JAV dolerių. Žmonės taip pat siunčia į Ukrainą maistą, vaistus, drabužius. Visi vaikai, kurie atvyksta į Lietuvą iš Ukrainos, gauna galimybę mokytis. Apskritai, šiuo metu vyksta daug dalykų, ir kiekviena šalis padeda kaip gali“, – konstatavo D. Sabonis.

Anot 25 metų krepšininko, prie paramos prisideda ir jo šeima. „Bandome padėti, kaip tik galime, tiek pinigais, tiek ir daiktais. Ir ne tik mes, žinau, kad Jonas Valančiūnas nusiuntė į Ukrainą du automobilius, kuriuos žmonės galės naudoti karinėse operacijose ar kitiems dalykams. Yra daug mažų dalykų, kaip gali prisidėti, kurių jiems reikia. Ukrainoje žmonėms trūksta maisto, trūksta net geriamo vandens. Tai tiesiog siaubinga“, – konstatavo D. Sabonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)