Likus maždaug ketvirtadaliui reguliariojo sezono (klubams sužaidus apie 60 mačų iš 82) tiek Sakramento „Kings“, tiek Naujojo Orleano „Pelicans“ vis dar pretenduoja bent jau į dešimtąją Vakarų konferencijos vietą, kuri leistų pratęsti savo pasirodymą įkrintamųjų turnyre.

Jame dėl paskutinių dviejų bilietų į NBA atkrintamąsias varžosi 7-10 pozicijose likusios komandos. „Karaliai“ (22-38) kol kas žengia 13-i, o „Pelikanai“ dalinasi 11-12 laiptelius su San Antonijaus „Spurs“ (po (23-36). Tuo metu tik žingsneliu priekyje, dešimti, yra Portlando „Trail Blazers“ (25-34).

Įdomu, kad per likusią sezono dalį abi dėl pirmojo dešimtuko tebelenktyniaujančios lietuviškos ekipos tarpusavyje susirems dar du kartus – jau kovo 3-iąją ir balandžio 6 dieną.

Pagal dabartinę situaciją, dešimtą vietą Vakaruose iškovojęs klubas pirmame NBA įkrintamųjų raunde susikautų su LeBrono Jamesu vedamu Los Andželo „Lakers“ kolektyvu, kuris rikiuojasi devintas.

„Prieš pat užsidarant mainų langui „Kings“ ir „Pelicans“ parodė savo norą patekti į įkrintamąsias, bet ta konkurencija dėl 7, 8, 9ir 10 vietų šiais metais yra labai didelė, net ir „Lakers“ gali ne tik atsidurti, bet ir finišuoti toje pavojingoje zonoje, ką, beje, padarė ir pernai.

Bus tikrai labai arši kova dėl tų keturių vietų. Bet bent jau kol kas po atliktų mainų „Kings“ ir „Pelicans“ atrodo emociškai pakylėti ir žaidžintys su didesniu malonumu nei iki šiol“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ teigė NBA apžvalgininkas Rokas Grajauskas.

Nors vos vos geresnėje padėtyje šiuo metu yra „Pelikanai“, kurių naujai gauta žvaigždė C. J. McCollumas per paskutinius keturis mačus renka po beveik 32 taškus, krepšinio komentatoriaus manymu, didesni šansai prasimušti į TOP-10 visgi yra „Karalių“ rankose.

Domantas Sabonis ir NBA Vakarų konferencijos turnyro lentelė

„Būtent dėl to užsivedimo, kurio jiems labai trūko. D. Saboniu pasipildę „Kings“ dabar turi tokį efektą tarsi būtų atleidę trenerį ir paskyrę naująjį. Jie tarsi gavo naują papildomą injekciją.

„Pelicans“ irgi turi variantų įdomiems penketams aikštėje. Aš bent jau manau, kad C. J. McCollumas turėtų būti startinis jų įžaidėjas. Lyginant šių dviejų komandų galimybes, jos yra pakankamai apylygės ir tos laukiančios dvejos tarpusavio rungtynės gali netgi nulemti, kuri iš jų bus aukščiau turnyro lentelėje“, – svarstė jis.

Itin solidžiai šį sezoną po krepšiais ir ne tik besidarbuojantys D. Sabonis (vid. 18,8 tšk. ir 12 atk. kam.) ir J. Valančiūnas (vid. 18 tšk. ir 11,5 atk. kam.) visoje NBA užima atitinkamai antrą (37) ir trečią vietą (35) pagal dvigubus dublius. Abu Lietuvos bokštus lenkia tik dabartinis lygos MVP serbas Nikola Jokičius su 46-iais.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)