Jau per pirmą kėlinį praleidusi beveik 50 taškų, likusį laiką „Pelicans“ komanda bandė vytis L. Dončičiaus tempiamus varžovus. Tačiau nesėkmingai. Priartėti pavyko tik pačioje susitikimo pabaigoje, kurio finalinei sirenai nuaidėjus L. Dončičius savo sąskaitoje turėjo 49 taškus (7/14 trit., 10/21 dvit., 8/12 baud.), 15 atkovotų kamuolių ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Būtent slovėnas ir užsuko „Mavericks“ puolimo mašiną, pataikęs 4 iš 5 savo pirmų tritaškių. Ir nors vėliau taikiklis kiek „nusimušė“, bendražygiams ir varžovams po mačo teliko atiduoti duoklę puolėjo talentui.

„Mes galime visą dieną sėdėti ir kalbėti apie jį. Mes jau esame ištarę visus daiktavardžius ir būdvardžius, apibūdinančius jo žaidimą. O jis vis gerėja“, – savo auklėtinio unikalumą apibūdino „Mavericks“ vyriausiasis treneris Jasonas Kiddas.

„Keistas jausmas žaidžiant išvykoje apima kai kuriose NBA arenose. Pradžioje žiūrovai tau švilpia, o vėliau pradeda ploti“, – „Pelicans“ gerbėjų reakciją į savo žaidimą apibūdino pats L. Dončičius.

Ploti sirgaliai galėjo ir Jonui Valančiūnui, kuris, nepaisant pralaimėjimo, sužaidė dar vienas solidžias rungtynes, per jas surinkdamas jau 35-ąjį šiame sezone dvigubą dublį. Lietuvis per 34 min. surinko 16 taškų (8/11 dvit., 0/2 trit.), atkovojo 18 kamuolių ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Jonas Valančiūnas prieš "Mavericks". Statistika

Visgi ne Jonas toli gražu nebuvo rezultatyviausias komandos gretose. Prie „Pelicans“ prisijungęs C.J. McCollumas žaidė 40 min., per kurias surinko 38 taškus (7/10 trit., 7/16 dvit.).

„Jis – puikus žaidėjas, bet mums dar reikia laiko tarpusavio supratimui. Ilgainiui jis ateis. Jis moka žaisti ir „pikenrolus“ – tai tikrai ne raketų mokslas, ir mes apsiprasime vieni prie kitų. O dabar mums tiesiog reikia laimėti keletą rungtynių, kad vėl pajustume pasitikėjimą. Gerinti turime labai daug ką. Svarbiausia, kad kovotume, mums dar liko daugiau nei dvidešimt reguliariojo sezono rungtynių, privalome jį pabaigti garbingai“, – po mačo kalbėjo lietuvis.

Dar 18 taškų „Pelicans“ pelnė kartu su JV starto penkete rungtynes pradėjęs kitas „Pelicans“ vidurio puolėjas Jaxsonas Hayesas, po 12 – Brandonas Ingramas ir Devonte Grahamas.

Su dviem vidurio puolėjais ant parketo „Pelicans“ sunkiai sekėsi stabdyti varžovų snaiperius, kurie iš viso realizavo 19 iš 40 tritaškių metimų.

„Mavericks” 23 taškus surinko Jalenas Brunsonas, 20 – Maxi Kleberis.

Luka Dončičius

Dalaso komanda laimėjo šešerias iš paskutinių žaistų septynerių rungtynių ir Vakarų konferencijos turnyro lentelėje užima 7-ąją vietą. „Pelicans“ yra 12-oje pozicijoje.

Kiti rezultatai

Šarlotės „Hornets“ – Majamio „Heat“ 107:111, Bruklino „Nets” – Vašingtono „Wizards“ 103:117, Milvokio „Bucks” – Filadelfijos „76ers” 120:123, Los Andželo „Clippers“ – Hjustono „Rockets“ 142:111.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)