Per pastaruosius 7-ius metus tik kartą į atkrintamąsias varžybas prasibrovę „buliai“ varė į neviltį ne tik sirgalius, bet ir atvirai apie prastą situaciją kalbėjusią vieną iš komandos žvaigždžių Zachą LaVine'ą. Viskas pasikeitė, kai vadovauti klubui ėmėsi A. Karnišovas.

„Kai pasamdėme Artūrą, neabejojau, kad jis padės mums atsitiesti, tačiau nemaniau, kad viskas nutiks taip greitai. Čia nėra jokios dramos. Visi paprasčiausiai nori pasiekti kuo aukštesnį lygį. Tai – geras jausmas, – ESPN sakė M. Reinsdorfas. – Mes pasikvietėme Artūrą pandemijos pradžioje, kai daugelis komandų vengė didelių pokyčių. Jis tą laiką išnaudojo tam, kad geriau pažintų organizaciją.“

Anot jo, tai rodo, koks A. Karnišovas yra kantrus, tačiau kartu ir greitas bei konkretus priimant sprendimus. Toks pats yra ir trenerio Billy Donovano atvejis.

„Tą minutę, kai Billy paskelbė, jog neketina grįžti į Oklahomą, Artūras jau buvo pasirengęs važiuoti ir kalbėtis pas jį į namus. Billy atėjimas į Čikagą komandai buvo vienas kertinių momentų“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Jo žodžiais, dar vienas puikus žingsnis buvo Nikolos Vučevičiaus priviliojimas į komandą.

„Artūras nėra tas žmogus, kuris žūtbūt norėtų dalyvauti kiekviename sandėryje. Jis taikė agresyvią taktiką mainuose dėl N. Vučevičiaus praėjusiais metais. Tai buvo pradžia to, ką mes turime šiandien. Kai komplektavome komandą, didelį dėmesį skyrėme gynybai. Čia puikiai tiko atėję Alexas Caruso ir Lonzo Ballas, taip pat naujokų biržoje paimtas Ayo Dosunmu“, – sakė jis.

Vis dėlto A. Karnišovas puikiai suprato, kad svarbiausia komandoje geri santykiai su žvaigžde Z. LaVine'u ir tai pabrėžė pats M. Reinsdorfas.

„Artūras ir Billy pasitelkė kantrybę, kad geriau pažintų Z. LaVine'ą, suvokė, kad jis nori laimėti. Mums reikėjo padėti jam. Billy, Artūras ir generalinis vadybininkas Marcas Eversley praleidžia daug laiko su žaidėjais. Ypač su Zachu. Lengva žmonėms, nepažįstantiems jo, sakyti: „Oi jis juk tik metikas, jam niekas daugiau nerūpi“. Tačiau mes daug geriau pažinome jį“, – kalbėjo „Bulls“ klubo prezidentas.

„Bulls“ šiuo metu pirmauja Rytų konferencijoje su 27 pergalėmis ir 12 pralaimėjimų.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)