Šiltam JV sutikimui kelią užkirto Kanadoje galiojantys COVID-19 viruso prevencijos įstatymai. Toronto klubas šiuo metu yra vienintelė NBA lygos ekipa, namų rungtynes žaidžianti be savų žiūrovų palaikymo.

2019-ų metų vasario 7-ą iš Toronto į Memfį iškeistas lietuvis su savo buvusia ekipa susitiko ketvirtą sykį, tačiau ankstesni uteniškio mūšiai su „Raptors“ vyko Orlando burbule, Memfio „FedEx Forum“ arenoje bei Tampos mieste, į kurį Kanados klubas buvo laikinai persikėlęs 2020-21 metų sezonui.

34 minutes aikštėje praleidęs Valančiūnas per jas spėjo surinkti 20 taškų (6/9 dvit., 1/3 trit., 5/6 baud.), 17 atkovotų kamuolių, po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį, bloką bei asmeninę pražangą ir tris klaidas.


Ketveriose prieš „Raptors“ savo karjeroje žaistose rungtynėse Jonas fiksuoja 16,3 taško ir 17 atkovotų kamuolių vidurkius, dvitaškius į kanadiečių krepšį mesdamas 64 procentų taiklumu. Prieš Torontą ekipą aukštaūgiui triumfuoti kol kas pavyko tik kartą – praėjusių metų gegužės 8-ą Tampoje vykusiose rungtynėse „Grizzlies“ triumfavo rezultatu 109:99.

Kanados klubą į pergalę vedė įspūdingą sportinę formą pastaruoju metu demonstruojantis Fredas VanVleetas. Pastarosiose rungtynėse pirmąjį karjeros trigubą dublį užfiksavęs gynėjas dvikovoje su „Pelicans“ šeštą kartą per aštuonis paskutinius žaistus susitikimus pasiekė 30 pelnytų taškų ribą bei įtvirtino šeimininkų pergalę trimis sudėtingais tritaškiais.


Iki ketvirtojo kėlinuko pabaigos likus kiek mažiau nei 5 sekundėms svečiai iš Luizianos valstijos turėjo galimybę gelbėtis siekdami panaikinti keturių taškų deficitą, tačiau jų viltis kovoti dėl pergalės palaidojo netaiklus Devonte' Grahamo tritaškis.

Naujojo Orleano klubui tai buvo jau ketvirtoji nesėkmė per pastarąsias penkerias rungtynes. Savo ruožtu, šeštą sykį paeiliui laimėję „Raptors“ tokiu būdu užfiksavo ilgiausią savo pergalių seriją šiame sezone.

„Raptors“: Fredas VanVleetas 32 (3/10 dvit., 8/17 trit.), Pascalis Siakamas 29 (3/5 trit., 10/10 baud., 10 atk. kam., 7 rez. perd.), O.G. Anunoby 12 taškų.

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 22 (9/10 baud.), Jonas Valančiūnas 20 (17 atk. kam.), Herbertas Jonesas 13, Devonte' Grahamas ir Nickeilas Alexanderis-Walkeris po 11 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pelicans“ žais naktį iš antradienio į trečiadienį, namuose priimdami Minesotos „Timberwolves“ krepšininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)