L. Stephensonas maitino kamuoliais D. Sabonį, o šis tiesiog negalėjo pramesti: lietuvis vien per pirmą kėlinį įskraidino 18 taškų, o po trijų ketvirčių jau buvo pasiekęs ir 30.

Per lemiamas 12 minučių Domantas šeimininkams parūpino dar 12 taškų, o rekordinį 42-ąjį užfiksavo paskutinę minutę realizavęs vieną iš dviejų baudos metimų.

Tokiu būdu „Ristūnų“ puolėjas nupūtė užmarštin beveik 14 metų atsilaikiusį rekordinį Lino Kleizos 41 taško vakarą.

Naująjį šalies rekordininką pasveikino ir pats L. Kleiza.

„Džiaugiuosi Domanto pasiekimu bei linkiu, jog ateityje šis rekordas dar kartą būtų pagerintas“, – pareiškė buvęs Denverio „Nuggets“ smogikas.

Įstabų 11-ojo numerio šou vainikavo ir pergalė – Indianos komanda 125:113 įveikė vieną ne tik Vakarų konferencijos, bet ir visos lyderių Jutos „Jazz“ klubą bei nutraukė šešių iš eilės savo kluptelėjimų seriją.


Beje, įdomus sutapimas: ilgai jam priklausiusį rezultatyviausio visų laikų NBA lietuvio vardą LK 2008-ųjų sausį taip pat užsitarnavo prieš tą patį „Jazz“ 120:109 laimėtame mače. Tuomet Linas žaidė 42 minutes ir pataikė 13 iš 21 metimo iš žaidimo (62 proc.) bei 11 iš 14 baudų.

D. Sabonis, kuris dvikovą pradėjo įmesdamas visus 10 pirmų savo bandymų, maksimaliai naudojosi tuo, kad varžovams stigo koronavirusu susirgusio pagrindinio centro Rudy Goberto, ir istorinę naktį krepšį atakavo pribloškiančiu bendru net 82 procentų taiklumu (18/22 metimai iš žaidimo).

Domantas per per 38 minutes sumetė 15 iš 18 dvitaškių, 3 iš 4 tritaškių ir 3 iš 4 baudų, dar sugriebė 6, o perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei blokavo 1 metimą.

Po tokio superefektyvaus Lietuvos rinktinės aukštaūgio puolimo kai kurie krepšinio fanai nesibodėjo jo palyginti ir su legendiniu Wiltu Chamberlainu.

Šis Galijotas, per savo karjerą 40 ir daugiau taškų suvertęs net 271 kartą, šią ribą kartais pasiekdavo ir su kone idealiu pataikymu iš žaidimo: 1966 m. prieš Baltimorės „Bullets“ – 41 taškas (16/17 dvitaškiai, 9/11 baudos), 1967 m. prieš tas pačias „Kulkas“ – 42 taškai (18/18 dvitaškiai, 6/14 baudos).

„Pacers“, neiškeiskite D. Sabonio, nebent už jį gautumėte W. Chamberlainą“, – šmaikštavo vienas Indianos ekipos aistruolis, reaguodamas į netylančius gandus apie galimus lietuvio mainus.

16 taškų ir 14 rezultatyvių perdavimų prie pergalės pridėjęs Lance'as Stephensonas kalbėjo, kad jo nenustebino monstriškas komandos draugo šou ir kad 40 taškų per akistatą šis galėtų rinktų kas vakarą.

Indianapoliečių treneris Rickas Carlisle'as bokšto iš Lietuvos žaidimą pavadino neįtikėtinu.


Tuo metu pats Domantas net ir po rekordinių rungtynių liko ištikimas sau ir lietuviškam kuklumui.

„Aš tik darau savo darbą ir žaidžiu savo žaidimą. Su Lance'u du prieš du situacijose turime puikią chemiją ir labai gerai jaučiame vienas kitą, taigi tai atriša rankas. Kartais man tereikia pagauti kamuolį ir užbaigti ataką“, – visus nuopelnus L. Stephensonui peradresavo jis.

D. Sabonis paaiškino, kodėl šį kartą buvo toks agresyvus puolime.

„Net jeigu ir nebūčiau pataikęs visų tų metimų, vis tiek turiu atlikti savo darbą. Šiandien buvo mano diena. Varžovai gynėsi taip, kad dažnai turėjau nemažai erdvės, tad reikėjo tik ja pasinaudoti. Kitą dieną bus kitaip. Galbūt daugiaus laisvės gaus metikai. Sezonas ilgas. Turime toliau kovoti“, – kalbėjo puolėjas.

Paklaustas, ar šiuo metu vos 13-ą vietą Rytų konferencijoje užimantys „Pacers“ (15-25) gali pakeisti sezono tėkmę, D. Sabonis buvo nusiteikęs optimistiškai.

„Jaučiu, kad geriau dalinamės kamuoliu. Į žaidimą įtraukiami visi aikštelėje esantys žaidėjai. Taip auga visų pasitikėjimas ir tai yra svarbiausias dalykas. Mes turime daug ginklų ir daug talentų. Jeigu tik kausimės kartu, viskas bus gerai“, – vylėsi jis.

Dabar „Ristūnų“ laukia dvi akistatos paeiliui su Bostono „Celtics“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)