O pagrindiniu šios pergalės kalviu tapo būtent Lietuvos rinktinės puolėjas, kuris surengė geriausią karjeros pasirodymą ir vienas surinko daugiau nei trečdalį komandos kraičio.

Įspūdingai žaidęs ir tiesiog fenomenaliai atakavęs D. Sabonis per 38 minutes sumetė net 42 taškus (15/18 dvitaškių, 3/4 tritaškiai, 3/4 baudos), sugriebė 6, o perėmė 1 kamuolį, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 varžovo metimą ir 3 kartus suklydo.

Taikliu tritaškiu mačą atidaręs lietuvis taip įkaito, kad ilgą laiką išvis neprametė nė vieno metimo ir vien per pirmą kėlinį įsūdė 18 taškų (4/4 dvitaškiai, 3/3 tritaškiai, 1/1 bauda), o iš viso pataikė net 10 pirmųjų savo bandymų iš žaidimo.

Per antrą ir trečią ketvirtį jis pridėjo dar po 6-is, per ketvirtą – 12 taškų, o rekordinį 42-ąjį tašką pelnė paskutinę minutę realizavęs vieną iš dviejų baudos metimų.

Apskritai kone idealiai visą vakarą puolęs ir varžovų centrą Hassaną Whiteside'ą terorizavęs D. Sabonis istorinį susitikimą baigė net su 82 procentų taiklumu (18/22).

Fantastišką solo šou surengęs Domantas pagerino ne tik savo asmeninį rezultatyvumo NBA lygoje rekordą, kuris prieš tai buvo 36 taškai, bet ir pranoko 14 metų gyvavusį legendinį Lino Kleizos pasiekimą – 2008-ųjų sausio 18 dieną LK suvertė 41 tašką (13/21 metimai iš žaidimo, 11/14 baudų, 9 atk. kam.) per 42 minutes, beje, taip pat į „Jazz“ krepšį.

Iškalbingu dvigubu dubliu „Pacers“ gretose pasižymėjo Lance'as Stephensonas su 16 taškų ir 14 rezultatyvių perdavimų. 16 taškų pridėjo Duane'as Washingtonas, 15 – Justinas Holiday'us (4/6 tritaškiai).

Svečiams 36 taškus sukaupė Donovanas Mitchellas (13/27 metimai, 9 rez. perd.). 21 tašką pasiūlė Bojanas Bogdanovičius, 18 – Jordanas Clarksonas.

Jutos atstovams po krepšiu labai trūko gynybos ramsčio Rudy Goberto, kuris užsikrėtė koronavirusu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)